Bodrum Su Projesi Çalışmaları Yazın da Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Bodrum Su Projesi Çalışmaları Yazın da Devam Edecek

Bodrum Su Projesi Çalışmaları Yazın da Devam Edecek

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde kredi desteğiyle başlatılan 'su projesi' çalışmaları yazın da devam edecek.

27.03.2013 16:26

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde kredi desteğiyle başlatılan 'su projesi' çalışmaları yazın da devam edecek. Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Büyükşehir Belediye Yasası'nın ardından Bodrum'a hizmetin Muğla'dan geleceğini hatırlatarak, "Başladığımız işleri hızlı bir şekilde tamamlamalıyız ki yarım kalmasın. Altyapı çalışmalarına yaz sezonu diye ara vermeyeceğiz, turistlerin rahatsız olmayacağı alanlarda çalışacağız" dedi.

Bodrum Belediyesi ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) işbirliğinde yürütülen 'Bodrum Su Projesi' kapsamında bugüne kadar yapılan ve yapılacak çalışmalar ile ilgili halka yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire, Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Direktör Vekili Şevki Acuner, belediye meclis üyeleri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu, DP Bodrum İlçe Başkanı Nihal İmbat Güler, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Orman ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda özellikle 28 kilometrelik içme suyu şebekesi ile ilgili çalışmalarda önemli noktalara dikkat çekildi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, EBRD'den alınan kredi ve Avrupa ülkelerinden gelen hibe ile başlanan Bodrum Su Projesi'nde önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi. Fizibilite çalışmaları için Danimarka'dan 240 bin euro, kurumsal geliştirme çalışmaları için Slovakya'dan 355 bin euro ile tasarım, ihale ve saha kontrolu için Avusturya'dan 450 bin euro hibe alındığını, EBRD'den de 7.5 milyon lira kredi kullanıldığını söyledi. Kocadon, "Su Projesi ilçemiz için önemli bir atılım oldu. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan kredi alan ilk ilçe belediyesiyiz. 3 yıl ödemesiz, 13 yıl vadeli olarak alınan kredinin faizi de lira üzerinden geri ödenecek. Bodrum'da yüzde 75 olan su kaçağını yüzde 50'lere çektik ve hedefimiz bunu yüzde 15'e indirmek. Cevat Şakir'de 17 kilometre asbest boru değişimi yapıyoruz. Bu proje Bodrum için hayati önem taşıyor. Değişen Büyükşehir Belediye Yasası'nın ardından Bodrum'a hizmet Muğla'dan gelecek. Başladığımız işleri hızlı bir şekilde tamamlamalıyız ki yarım kalmasın. Yapılan altyapı çalışmalarına yaz sezonu diye ara vermeyeceğiz, turistlerin rahatsız olmayacağı alanlarda çalışacağız" dedi.

Bodrum Su Projesi ile ilgili EBRD Direktör Vekili Şevki Acuner projenin mali boyutu, proje lideri ve Bodrum Belediye Meclis Üyesi DP'li Ali Rıza Uysal teknik bilgileri, Bodrum Su Projesi İdari Danışmanı Erdem Görgün ile Bodrum Su Projesi Teknik Danışmanı Ogün Çiçek projenin kapasitesiyle ilgili bilgi verdi. Toplantı, yapılan çalışmaların yer aldığı slayt gösterimi ile sona erdi. Toplantının sonunda fuayede düzenlenen kokteylde, eski borular, sistemler, fotoğraflar ve görsel malzemeler sergilendi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Su Projesi Çalışmaları Yazın da Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement