Bodrum - Törende Ak Parti- Chp Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Bodrum - Törende Ak Parti- Chp Gerginliği

Bodrum - Törende Ak Parti- Chp Gerginliği

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne Bağlı Yalıkavak Beldesi'nde Düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerine AK Parti ve CHP'liler Arasındaki Gerginlik Damgasını Vurdu. Töreni Terk Ettikleri Gerekçesiyle Jandarma Karakoluna Çağırılan AK Parti Belde Başkanı Mustafa Özmen ve Beraberindekiler, Savcının Talimatıyla İfade Vermeden Ayrıldı.

30.08.2010 17:55

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine AK Parti ve CHP'liler arasındaki gerginlik damgasını vurdu. Töreni terk ettikleri gerekçesiyle jandarma karakoluna çağırılan AK Parti Belde Başkanı Mustafa Özmen ve beraberindekiler, savcının talimatıyla ifade vermeden ayrıldı.

Yalıkavak'taki törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Belediye Başkanvekili CHP'li Nevcihan Özcan'ın konuşması sırasında AK Parti Belde Başkanı Mustafa Özmen ile beraberindekilerin tören alanını terk etmesi tartışma yarattı. Bazı vatandaşların şikayeti üzerine, tören alanını terk ettikleri gerekçesiyle Yalıkavak Jandarma Karakol Komutanlığı'na çağrılan AK Partili Özmen ve beraberindekiler, savcının talimatıyla ifade vermeden karakoldan ayrıldı

'CHP'LİLER LAF ATTI'

DHA muhabirine açıklamalarda bulunan AK Partili Özmen, töreni kasıtlı olarak terk ettikleri iddialarını reddetti. Özmen şöyle konuştu:

"Bunun altında kimse başka bir şey aramasın. Törenlere siyaseti sokan biz değiliz. Törenlere arkadaşlarımla birlikte katıldım. Saygı duruşunda bulunduk, İstiklal Marşı'nı söyledik. Partimizin çelengini koyduk, komutanlarımızın konuşmasını dinledik. CHP'li başkanvekili konuşmasını yaparken, arka sıralarda duran bazı CHP'liler bize 'Sizin ne işiniz var. Siz gelir miydiniz buraya' gibi ortamı gerginleştiren laflar atmaya başladı. CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Saruhan'ın kısa süre önce İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınması nedeniyle zaten gergin bir ortam vardı. Ortam daha da gerilmesin diyerek arkadaşlarımızla birlikte tören alanından ayrıldık. Zaten savcılık da olayla ilgili soruşturmaya gerek görmedi." .

'İDDİALAR GERÇEK DIŞI'

Yalıkavak Belediye Başkanvekili Nevcihan Özcan ise, AK Partili'leri eleştirerek şöyle dedi:

"Bu bayram Türk ulusunun kurtuluşunun, zaferinin bayramıdır. Bu tür günlerde vatandaşlarımız tek bir bayrak altında tek yürek olarak hareket eder. Bugün ben konuşurum, yarın bir başka partinin belediye başkanı konuşma yapar. Ayrıca konuşmamda tek bir siyasi içerikli kelime yoktu. Törenin yarısında alandan ayrılıp gitmek bir siyasi parti temsilcisine yakışmadı. Partili arkadaşlarımızın veya herhangi bir vatandaşın bu kişileri taciz etmeleri tamamen gerçek dışıdır."

DEV ANIT AÇILDI

Bu arada, Gümüşlük Beldesi'ndeki törenlerde de heykeltraş İnayet Türkoğlu'nun yaptığı 1 ton ağırlığında ve 3.5 metre boyundaki dev Atatürk Anıtı, Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire ve Gümüşlük Jandarma Komutanı Başçavuş Tarık Akpınar tarafından açıldı. Törende emekli öğretmen 64 yaşındaki Ayten Demir'in yazdığı ve okuduğu 'Yüce İnsan Atatürk' adlı şiir duygulu anlar yaşattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum - Törende Ak Parti- Chp Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement