Borsa-MAKÜ El Ele - Son Dakika
Güncel

Borsa-MAKÜ El Ele

Borsa-MAKÜ El Ele

MAKÜ Bilimsel ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Laboratuvarının tanıtımı için bir destek de BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Veteriner Hekim Yılmaz Başar'dan  geldi.

24.07.2013 11:52

Türkiye'de TÜBİTAK başta olmak üzere az sayıda faaliyet gösteren yüksek donamlı referans laboratuvarlar arasına giren ve açılışını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker'in yaptığı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bilimsel ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Laboratuvarının tanıtımı için bir destek de Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Veteriner Hekim Yılmaz Başar'dan  geldi.

MAKÜ Bilimsel ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr Yasin Arslan ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gülden Başyiğit Kılıç, laboratuvarın tanıtımı için Burdur'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaret turun açıktı. Ziyaretin ilk durağı, Burdur Ticaret Borsası oldu. Başkan Başar'ı ziyaret eden Laboratuvar Müdürü Arslan ve Müdür Yardımcısı Kılıç, Türkiye'de TÜBİTAK başta olmak üzere yüksek donanımlı bir kaç referans laboratuvarları arasına giren MAKÜ Bilimsel Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkez Laboratuvarının bölgenin çekim merkezi haline geleceğini söyledi.

5,5 MİLYAR HARCANDI

MAKÜ İstiklal yerleşkesinde 2600 m2 lik bir alanda alana kurulan ve 5.5 milyar TL yatırım ile hayata geçirilen MAKÜ Bilimsel Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkez Laboratuvarında başta süt olmak üzere tüm gıdalarda her türlü analizler kısa sürede yapılabildiğine dikkat çeken Müdür Arslan, "Kentin ve bölgenin ekonomi lokomotifleri arasında bulunan mermer sektörüne ait tüm analizlerinde yapılabildiği laboratuvar, atıl kalan mermer parçalarında sodyum, potasyum, lityum ve kalsiyum oranlarını analizlerini yaparak sektöre büyük katma değer sağlayacak. Burdur'da taş, toprak ve kayaçlarda Jeokimyasal örneklemeler yapan laboratuvar maden sektörüne de büyük açılımlar yaratacak" şeklinde konuştu.

AÇILIŞINI BAKAN EKER YAPTI

Açılışını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker'in yaptığı  MAKÜ Bilimsel Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkez Laboratuvarı, bölgenin çekim merkezi olacak. Türkiye'nin Hollanda'sı olarak anılan ve günlük yaklaşık olarak 1000 ton süt üreten Burdur, MAKÜ'de faaliyete geçen  laboratuvar sayesinde, çiğ süt ve süt ürünleri ile bütün gıdalarda tüm analizleri kısa sürede yaptırarak piyasada kaliteli üretimiyle sütünü  daha fazla fiyattan pazarlayabilecek.

KISA SÜREDE ANALIZ

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal yerleşkesinde 2600 m2 lik bir alanda alana kurulan ve 5.5 milyar TL yatırım ile hayata geçirilen MAKÜ Bilimsel Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkez Laboratuvarında başta süt olmak üzere tüm gıdalarda her türlü analizler kısa sürede yapılabildiğini söyleyen laboratuvarın Müdürü Yrd. Doç. Dr Yasin Arslan, "süt ve süt ürünlerinde kanserojen etki yapan arsenik ve krom gibi metal ve ağır metalleri ortaya çıkaran laboratuvarımızda yenilmesi halinde kansere neden  sütte ve farklı gıdalarda aflotoksin oranın belirlenmesi yanı sıra gıdalarda şeker, antibiyotik kalıntı analizleri ile kolesterol ve pestitit sonuçlarına ulaşabiliyoruz" dedi.

BAŞKAN BAŞAR'DAN TAM DESTEK

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Burdur Ticaret Borsası Başkanı Veteriner Hekim Yılmaz Başar ise şu şekilde konuştu, "Ağırlıklı ekonomisi hayvancılık ve süte bağlı Burdur'da, laboratuvarın Üniversitemizde faaliyet göstermesinin kıymetini bilmek durumundayız. Burdur başta olmak üzere bölge için önemini bilmek, öncelikli olarak biz sivil toplum örgütlerinin liderlerine düşer. Bilmek, söylemek yetmez. İcraat yapmak lazım. Biz Burdur Ticaret Borsası olarak işbirliğine hazırız. Gerekli alt yapı çalışmalarını süratle tamamlayarak, gerekli protokolü imzalamaya hazırız. Bu konuda değerli Rektörüm ve meslektaşım Prof. Dr. Mustafa Saatcı ile birlikte çalışmaktan da büyük keyif alırım."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Borsa-MAKÜ El Ele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement