Boyacıdan Ata'ya Saygı Duruşu - Son Dakika
Güncel

Boyacıdan Ata'ya Saygı Duruşu

Boyacıdan Ata\'ya Saygı Duruşu

Atatürk'ün ölümünün 77. yılında hayata gözlerini yumduğu saat: 09.05'te Tokatlı ayakkabı boyacısı, boya yaptığı sırada siren sesi ile birlikte ayağa kalkarak saygı duruşunda bulundu.

10.11.2015 10:01  Güncelleme: 12:10

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yıl dönümünde Tokat'ta törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile iktidar ve ana muhalefet partilerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı.

BOYAYI BIRAKTI SAYGI DURUŞUNA GEÇTİ

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'i gösterdiği sırada siren çalınarak saygı duruşuna geçildi. Tüm yurtta olduğu gibi Tokat'ta da Ata'ya saygı için hayat 2 dakikalığına durdu. Araçlarından inen şoförler, yayalar oldukları yerde durarak 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Sirenlerle birlikte Yeraltı Çarşısı üzerinde boyacılık yapan Nazım Turan ile müşterisi de saygı duruşunda bulundu. Turan, kahraman Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle andıklarını ifade ederek, "Bizlere bu vatanı bıraktıkları için minnettarız" dedi.

"ATATÜRK OLMASAYDI BİZ DE OLMAZDIK"

Simitçilik yapan Salih Alkan da saygı duruşunda bulunarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andıklarını ifade ederek, "Atatürk olmasa idi bu ülke olmazdı, hiç birimiz olmazdık. Ülkemizi yabancılar işgal ederdi. Biz de olmazdık. O yüzden hem hüzünlüyüm hem mutluyum" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören ise saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.


Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Boyacıdan Ata'ya Saygı Duruşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement