Bozdağ'da 1 Dağcı Öldü, 19 Dağcı Mahsur Kaldı - Son Dakika
Güncel

Bozdağ'da 1 Dağcı Öldü, 19 Dağcı Mahsur Kaldı

Bozdağ\'da 1 Dağcı Öldü, 19 Dağcı Mahsur Kaldı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki, faal olmayan bir kayak tesisinin de bulunduğu Bozdağ'a gruplar halinde düzenlenen yürüyüş sırasında 48 yaşındaki Dürdane Seringeç düşerek yaralandı ve askeri helikopterle getirildiği Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

08.02.2015 20:03

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki, faal olmayan bir kayak tesisinin de bulunduğu Bozdağ'a gruplar halinde düzenlenen yürüyüş sırasında 48 yaşındaki Dürdane Seringeç düşerek yaralandı ve askeri helikopterle getirildiği Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Aynı bölgede bir süre sonra tipide mahsur kalan 19 dağcıyı kurtarma çalışması başlatıldı.

Bazı dağcılık kulübü üyeleri, birbirleriyle iletişime geçerek bugün gruplar halinde İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'a yürüyüş düzenledi. Faal olmayan Bozdağ Kayak Tesisleri'nin üst tarafındaki bölgeye çıkan grupta bulunanlardan 48 yaşındaki Dürdane Seringenç, bugün öğle saatlerinde düşüp yaralandı. Seringenç, Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopterle bölgeden alınarak Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Seringenç kurtarılamadı.

19 DAĞCI DA MAHSUR

Bu kez aynı bölgedeki tipide mahsur kalan 19 dağcı saat 15.00 sıralarında yardım çağrısında bulundu. Bir dağcılık kulübü üyesi oldukları belirtilen dağcıları kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili bilgi veren İzmir Valisi Mustafa Toprak, Bozdağ'da bugün düşüp yaralanan Dürdane Seringeç'in kaldırıldığı hastanede öldüğünü, akşam saatlerinde ise 19 dağcının tipide mahsur kaldığını söyledi. Bu bölgeye çıkılmaması için daha önce uyarıda bulunulduğunu belirten Vali Toprak, açıklamada şöyle dedi:

"Öğlen saatlerinde bir kişi düşme sonucu yaralandı. Daha sonra Hava Kuvvetleri helikopteriyle bölgeden alınıp Ege Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi, ancak hayatını kaybetti. Dağcılık kulüpleri birbirleriyle iletişime geçerek bölgeye gelmişler. Biz daha önce bu bölgeye çıkılmamasıyla ilgili uyarmıştık. Ancak dikkate alınmamış. Daha sonra saat 15.00 sıralarında bir başka grubun yoğun tipi nedeniyle mahsur kaldığı bilgisi ulaştı. Ödemiş Kaymakamı, İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerimiz bölgeye sevk edildi. İş makineleri de bölgeye gönderildi. Mahsur kalan dağcılara ulaşmak için çalışmalar başladı. Şu an mahsur kalan kişi sayısı 19. Bildiğimiz kadarıyla sağlık sorunları yok, telsiz bağlantımız var." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bozdağ'da 1 Dağcı Öldü, 19 Dağcı Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement