Bremen'de 'Dostluk Korosu'ndan Konser - Son Dakika
Güncel

Bremen'de 'Dostluk Korosu'ndan Konser

Bremen\'de \'Dostluk Korosu\'ndan Konser

Bremen'de 'Dostluk korosu'ndan konser Almanya'nın Bremen kentinde faaliyet gösteren, Bremen Dostluk Korosu, 15. Yüzyılda yaşayan din adamı ve düşünür Şeyh Bedreddin anısına 'Bedreddin Konseri' düzenledi.

25.02.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bremen'de 'Dostluk korosu'ndan konser

Almanya'nın Bremen kentinde faaliyet gösteren, Bremen Dostluk Korosu, 15. Yüzyılda yaşayan din adamı ve düşünür Şeyh Bedreddin anısına 'Bedreddin Konseri' düzenledi.

Bremen Lagerhaus Kültür Merkezi salonunda düzenlenen konsere 300 dolayında Türk ve Alman müzik sever katıldı. Salonun tamamen dolduğu konsere Avrupa Türkiyeli Yazar ve Sanatçılar Grubu (ATYG) üyeleri, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg Eyalet Milletvekili Güngör Yılmaz ile Bremen Eyalet Milletvekili Ruken Aytaş'da katıldı.

IRKÇI AKIMINA DOSTLUK KONSERLERİ İLE CEVAP VERELİM

Konser öncesi bir konuşma yapan Ruken Aytaş, ırkçı ve gerici akımına en güzel cevabın bu tür konserler olduğunu söyleyerek şunları söyledi Son yıllarda tüm dünyada artan gerici ve ırkçı akımına karşı böylesi dostluk konserleri çok büyük bir anlam taşımaktadır. Tüm bu zihniyetlere en iyi mesajı, edebiyatımız ve halk türkülerimizle verebiliriz. Şeyh Bedreddin'in dediği gibi 'Hakikat bize insanları varlıklarına, dinlerine, dillerine göre ayırmamızı değil, birleştirmemizi buyurur.' Çok güzel bir konser burada olmaktan çok mutluyum. Yaklaşık üç saat süren konser iki bölüm halinde sunuldu. Gani Cansever yönetimindeki koro Zülfü Livaneli'nin 'Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor türküsüyle başladı. Konserde Türkiye'nin önde gelen şair ve ozanların eserleri seslendirildi. Konsere ATYG üyeleri okudukları şiirlerle renk katarken, salonu dolduran yüzlerce seyirci de zaman zaman koroya eşlik etti. Konser Gani Cansever tarafından bir oratoryoya uyarlanarak sunulan Nazım Hikmet'in baş yapıtlarından biri olan 2Şeyh Bedreddin Destanı sunumuyla son buldu.

Konserle ilgili bir açıklama yapan Gani Cansever, Şeyh Bedreddin 15. Yüzyılda yaşamız çok önemli bir isimdir. Bedreddin'in o gün söylediği sözlere biz bugün hala yetişememiş gerisinde kalmışız. Bizim amacımız bunu Almanlara ve Türklere tanıtmak dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bremen'de 'Dostluk Korosu'ndan Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement