"Bu Ürün Size Pahalı mı Geldi? Erdoğan Sayesinde" Etiketlerinin Tasarımcısı Akkoyun'un Sevk Edildiği Adliye Önünde Açıklama: "Tüm Muhalefete Gözdağı" - Son Dakika
Güncel

"Bu Ürün Size Pahalı mı Geldi? Erdoğan Sayesinde" Etiketlerinin Tasarımcısı Akkoyun'un Sevk Edildiği Adliye Önünde Açıklama: "Tüm Muhalefete Gözdağı"

Eleştirel görsel tasarımlar yapan ve son olarak marketlerde görünen ve üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde” yazılı etiketlerini tasarlayıp sosyal medya hesaplarından paylaşan Mahir Akkoyun, Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. “Gençlik Devirecek” kampanyası tarafından, İzmir Adliyesi önünde yapılan açıklamada; “14 Mayıs seçimlerine günler kala tasarımcı Mahir Akkoyun’un gözaltına alınması tüm muhalefete bir gözdağıdır. Mahir’le dayanışmak bugün en temel görevdir” denildi.

07.04.2023 10:44  Güncelleme: 15:30

KERİM UĞUR

Eleştirel görsel tasarımlar yapan ve son olarak marketlerde görünen ve üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı etiketlerini tasarlayıp sosyal medya hesaplarından paylaşan Mahir Akkoyun, Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. "Gençlik Devirecek" kampanyası tarafından, İzmir Adliyesi önünde yapılan açıklamada; "14 Mayıs seçimlerine günler kala tasarımcı Mahir Akkoyun'un gözaltına alınması tüm muhalefete bir gözdağıdır. Mahir'le dayanışmak bugün en temel görevdir" denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı etiketleri tasarlayıp sosyal medya hesaplarından paylaşan Mahir Akkoyun, bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Akkoyun, Emniyet'teki işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edildi. G

İzmir Adliyesi önünde Akkoyun'un serbest bırakılması için basın açıklaması yapıldı. "Gençlik Devirecek" kampanyası adına açıklamayı Caner Kayhan yaptı. Kayhan'ın açıklaması şu şekilde:

"Bugün sabah saatlerinde Gençlik Devirecek çalışmamızın görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla gözaltına alındı. Günlerdir sosyal medyada milyonlarca insanın paylaştığı, yoksulluğa ve zamlara dikkat çeken stickerları tasarlamış olmak bu ülkenin savcısı tarafından suç kabul edilmiş durumda.

"YOKSULLUĞU VE ZAMLARI ELEŞTİRMEK SUÇ DEĞİLDİR"

Ne Mahir'in tasarımlarında ne de Gençlik Devirecek imzalı afişler ve stickerlarda herhangi bir hakaret suçu bulunmamaktadır. Miting meydanlarında bas bas bağırıp 'Ben bir ekonomistim, bu ülkenin ekonomisi benden sorulur' diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan mevcut ekonomik krizin bir numaralı sorumlusudur. Enflasyonun yükselmesinin de zamların her geçen gün artmasının da yoksulluğun giderek derinleşmesinin de tek sorumlusu bu ülkeyi yöneten AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dır. Biz hayatımız boyunca AKP iktidarından başka iktidar görmemiş gençleriz. Bu ülkede biz her geçen gün yoksullaşıyorsak bunun sebebi AKP iktidarıdır. Bu yoksulluğu ve zamları eleştirmek suç değildir. 14 Mayıs seçimlerine günler kala tasarımcı Mahir Akkoyun'un gözaltına alınması tüm muhalefete bir gözdağıdır. Mahir'le dayanışmak bugün en temel görevdir. Bizler bir kez daha yineliyoruz, eğer bu ülkede yoksulluk varsa, zam varsa, geleceksizlik varsa bunun sebebi AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dır."

"Bu Ürün Size Pahalı mı Geldi? Erdoğan Sayesinde" Etiketlerinin Tasarımcısı Akkoyun\'un Sevk Edildiği Adliye Önünde Açıklama: "Tüm Muhalefete Gözdağı"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Bu Ürün Size Pahalı mı Geldi? Erdoğan Sayesinde' Etiketlerinin Tasarımcısı Akkoyun'un Sevk Edildiği Adliye Önünde Açıklama: 'Tüm Muhalefete Gözdağı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement