Bulgar Tır Sürücülerinden Eylem - Son Dakika
Güncel

Bulgar Tır Sürücülerinden Eylem

Bulgar Tır Sürücülerinden Eylem

Bulgaristan'da TIR sürücüleri, kendi ülkelerinden geçiş belgesi temini konusunda sıkıntı yaşayınca Kaptan Andreova Gümrük Kapısı yolunu ulaşıma kapattı.

09.05.2013 17:42  Güncelleme: 18:11

Bulgar sürücülerin yaptığı eylem nedeniyle Türkiye tarafındaki Kapıkule Gümrük Kapısı'nda da işlemler durdu. Saat 11.00'de başlayan eylem 5 saat sonra sona erdi ve ulaşım normale döndü.

Bulgaristan'da dozvala temini konusunda sıkıntı yaşayan, taşıdıkları ihracat ve ithalat ürünlerini Türkiye ve kendi ülkelerine sokamayan Bulgar TIR sürücüleri, Kapıkule Gümrük Kapısı'nın karşısındaki Kaptan Andreova Gümrük Kapısı yolunun TIR giriş bölümünü bugün saat 11.00'de ulaşıma kapattı.

Yol ulaşıma kapanınca iki ülkeye de TIR'ların giriş ve çıkışı yapılamadı. İki tarafta da uzun TIR kuyrukları oluşurken, Türk TIR sürücüleri duruma isyan etti. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın'ın Bulgar yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından 5 saat süren eylem saat 16.00'da sona erdi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, "Bulgar taşımacılar geçerli geçiş belgeleri olmadığı için gümrüklerde yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek istemişler. Biz de onların sıkıntılarını not aldık. Ankara'ya ileteceğiz. TIR'larla yolu kapattılar. Ne geliş ne de gidiş oldu ve kuyruklar oluştu.

Dozvola geçiş belgesi sıkıntısı nedeniyle böyle bir boykot yapmışlar. Kendilerinin kotaları bitmiş, ellerindeki geçerli üçüncü ülkeye geçiş dozvolaları bittiği için sıkıntıları anlatmak için yapmışlar. Hoş bir yol değil. Onların geçerli belgeleri olmadığı için de yük taşımalarına izin veremiyoruz. Geçiş belgeleri olmaları gerekiyor. Biz de ister istemez işlemlerini tamamlayamadık. Sorun yaşadılar" dedi.

Saatlerce bekledikten sonra Türkiye'ye giriş yapan Türk TIR sürücüleri ise eylem nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ve uzun süre kuyrukta beklediklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bulgar Tır Sürücülerinden Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement