Burdur'da Hacı Adayları Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Hacı Adayları Yola Çıktı

Burdur\'da Hacı Adayları Yola Çıktı

Burdur'da hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi.

19.08.2017 18:48

Burdur'da hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi.

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, düzenlenen uğurlama programına, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, hacı adaylarının yakınları ve müftülük görevlileri katıldı.

Pazar Camisinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Vali Yılmaz otobüsleri tek tek dolaşarak, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi.

Yılmaz, uğurlama töreninde, Burdur'da 436 kişinin hac yolculuğuna çıkacağını belirtti.

Bu ibadetin zor, uzun, meşakkatli bir ibadet olduğunu ifade eden Yılmaz, "Dönünceye kadar kardeşlerimizin bu ibadet bilinciyle hareket etmelerini, oraya Allah'ın evine misafir olarak gittiklerini, ticaret için gitmediklerini düşünmelerini, ticari iş yapacaklarsa burada yapmalarını, orada bütün zamanlarını Allah'ın huzurunda geçirmelerini özellikle belirtmek istiyorum." dedi.

Yılmaz, bu dönemde en fazla ihtiyaç duyulan şeyin birlik ve beraberlik olduğunu dikkat çekerek, hacı adaylarına orada ümmetin birliğini idrak etme tavsiyesinde bulundu.

Edilen duanın ardından yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları otobüslerle Antalya Havalimanı'na hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur'da Hacı Adayları Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement