Büro Memu Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Büro Memu Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan Açıklaması

Büro Memu Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan Açıklaması

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez’le sendika genel merkezinde bir araya geldi.

27.01.2015 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez'le sendika genel merkezinde bir araya geldi. Yazgan, "Yıllardır üvey evlat muamelesi gören 4/C'liler kadroya alınarak yeni Türkiye'de 4/C'li kalmamalıdır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Büro Memur-Sen Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ile bir araya gelen Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Yazgan'a görevinin hayırlı olmasını dileyerek yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Genel Başkan Yusuf Yazgan, Büro Memur-Sen'in durmadan, bıkmadan, yorulmadan kamu görevlilerinin hakları için mücadele ettiğini söyledi. Büro Memur-Sen'in hedeflerinin büyük olduğunu açıklayan Genel Başkan Yazgan, elde edecekleri kazanımlar ve teşkilatlarının özverili çalışmalarla 100 bin üyeye ulaşacaklarını vurguladı.

"4/C'LİLER KADROYA ALINMALI"

4/C'lilerin sorunlarına değinen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, en büyük sorunun 4/C'lilerin kadroya geçirilmemesi olduğunu vurguladı. 4/C'lilere adeta üvey evlat muamelesi yapıldığına dikkat çeken Yazgan, "Başta TÜİK olmak üzere kamuda görev yapan 4/C'li kardeşlerimiz devletimiz ve milletimiz için alın teri akıtıyor. Maalesef tüm sözleşmeliler kadroya alınırken 4/C'li kardeşlerimiz kadroya alınmadı. 4/C'liler her yıl farklı bir sorun yaşıyor. Bu yıl da sözleşme krizi yaşandı. Bu kardeşlerimizin aldıkları ücret yetersizken bu tür uygulamaların yapılması da kamu ciddiyetine yakışmamaktadır. Yeni Türkiye'de artık kamuda 4/C'li kalmamalıdır ve başta TÜİK'teki kardeşlerimiz olmak üzere tüm 4/C'liler kadroya alınmalıdır. TBMM'de görüşülen torba kanun ile 4/C'lilerin kadro sorunu çözüme kavuşturulmalıdır. Bu konuda sendika olarak TBMM'de gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bu konunun üzerinde önemle durmalıdır" dedi.

Bakan Yardımcısı Etyemez, 4/C'lilerin sorunlarını yakından bildiğini belirtti. 4/C'lilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili TBMM'de gerekli mücadelenin verileceğini kaydeden Halil Etyemez, 4/C'lilere kadro verilmesinin torba kanunda yer alması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büro Memu Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Recep DEMİRCİLİ: HAVAcılık tazminatı'ndan haber yok. Seçim nedeniyle birazdan TBMM tatil olacak Afiyet olsun! ilgililerle çaykahve içiliyor ama duyurulan haberler aslı ne zaman çıkacak! 0 0 Yanıtla

Advertisement