Bursa'da Bir Yanda Karanfil, Bir Yanda Arbede - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bursa'da Bir Yanda Karanfil, Bir Yanda Arbede

Bursa\'da Bir Yanda Karanfil, Bir Yanda Arbede
01.05.2014 15:45  Güncelleme: 15:47

Bursa'da, 1 Mayıs kutlamalarına katılanları polisler Kent Meydanında karanfillerle karşıladı.

Bursa'da, 1 Mayıs kutlamalarına katılanları polisler Kent Meydanı'nda karanfillerle karşıladı. Ancak üstlerini aratmak istemeyen bir grup gösterici ile polisler arasında arbede yaşandı.

1 Mayıs Bursa'da yağmur altında coşkuyla kutlandı. Kadın erkek, genç yaşlı binlerce kişi, sağanak yağmura rağmen Kent Meydanı'nı doldurdu. Atatürk Stadyumu önünde toplanarak yürüyüşe başlayan sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti üyeleri, sloganlar atarak Darmstad Caddesi üzerinden Kent Meydanı'na ulaştı. Polisler, Kent Meydanı'na gelenleri karanfillerle karşıladı. Kalabalık, şarkılar eşliğinde 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı.

Türk-İş, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne( TMMOB) bağlı sendikalar ile Türk Tabipleri Birliği'nin öncülüğünde düzenlenen kutlamalarda polis geniş güvenlik tedbiri aldı. Halkevleri'nin öncülük ettiği bir grup ise 1 Mayıs için Heykel'de buluştu. Kutlamalar Kent Meydanı'ndaki Moğollar konseriyle bitecek.

GÖSTERİCİLERLE POLİSLER ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Kutlamalara katılmak isteyen bazı göstericiler ise, üzerlerinin aranmasına izin vermek istemedi. Polis, üstlerini aratmayanları meydana sokmadı. Kent Meydanı'na girmek isteyenler göstericiler ile polisler arasında arbede yaşandı. Soğuk kanlı davranan polisler olayların büyümesini engelledi. Daha sonra yüz kişilik grup, üzerlerinin aranmasına izin vererek, kutlamaların yapıldığı Kent Meydanı'na girdi. Kutlamalar halen devam ediyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Bir Yanda Karanfil, Bir Yanda Arbede - Son Dakika


Advertisement