Bursa'da Siyah İncir Festivali - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Siyah İncir Festivali

Bursa\'da Siyah İncir Festivali

Bursa'nın Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Akçalar İncir Festivali' Akçalar Mahallesi'nde yapıldı.

25.09.2011 15:50

Bursa'nın Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Akçalar İncir Festivali' Akçalar Mahallesi'nde yapıldı. Festivale katılanlara siyah incir ikram edilirken, en kaliteli ürün yetiştiren ve en iyi incir tatlısı yapanlara da çeşitli ödüller verildi.

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen 'Akçalar İncir Festivali' büyük ilgi gördü. Akçalar Futbol Sahası'nda düzenlenen festivale Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, incir ve incirden yapılan reçeliyle, tatlısıyla, pastası ve kekiyle lezzet şöleni yaşatan çeşitli ürünlerin sergilendiği stantları gezdi. Başkan Bozbey, festivalin açılış konuşmasında Nilüfer'de yetişen ürün çeşitliliğine dikkati çekerek, "Bu bölgede çok güzel incir yetişiyor. Hedefimiz bu değerli ürünün dünyanın her yerine ihracatının artmasını sağlamak. Umarım bu festivalle hedefimize bir adım daha yaklaşmış oluruz" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çakıcı, Turgay Erdem, Recep Tanlak, Ali Karamık ve Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin'in de katıldığı festivalde konuşmaların ardından 'En kaliteli incir yetiştiriciliği' ve 'En leziz incir tatlısı' yarışmalarında dereceye girenlere ödül ve plaketleri verildi.

'YETİŞTİRİCİLERE ÖDÜL

Profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği'nin de jüride yer aldığı etkinlikte 'En kaliteli incir yetiştiriciliği' kategorisinde ilk sırayı Figen Ulutürk alırken, ikinciliği Mehmet Arıca üçüncülüğü ise Mehmet Bayram elde etti. 'En leziz incir tatlısı' kategorisinde ise ilk sırayı Ayşegül Akdeniz alırken, ikinci Serap Karakış, üçüncü ise Figen Ulutürk oldu.

Ödül töreninin ardından Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.

Festivalin finalinde ise sevilen şarkıcı Seda Üren, birbirinden güzel şarkılarıyla katılanlara müzik ziyafeti sundu. - Bursa/ Nilüfer

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Siyah İncir Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement