Büyükelçi Kılıç'tan Balkan Türk Edebiyatının Yaşayan Çınarına Onur Plaketi - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Kılıç'tan Balkan Türk Edebiyatının Yaşayan Çınarına Onur Plaketi

Büyükelçi Kılıç\'tan Balkan Türk Edebiyatının Yaşayan Çınarına Onur Plaketi

Büyükelçi Kılıç'tan Balkan Türk Edebiyatının yaşayan çınarına onur plaketi Balkan Türk edebiyatına, siyasetine ve Türk basınına 65 yıldır hizmet eden Fahri Kaya'ya onur plaketini, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç takdim etti.

22.11.2015 10:42

Büyükelçi Kılıç'tan Balkan Türk Edebiyatının yaşayan çınarına onur plaketi

Balkan Türk edebiyatına, siyasetine ve Türk basınına 65 yıldır hizmet eden Fahri Kaya'ya onur plaketini, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç takdim etti. 65 yıldır Balkanlarda Türk dilinin yaşatılmasında önemli rol oynayan 85 yaşındaki ünlü edebiyatçı ve siyaset adamı Fahri Kaya, onur ödülüne layık görüldü.

Uzun yıllar Türk dilinde yayınlanan Türkçem Dergisi, 180'inci sayısı nedeniyle Balkan Türk edebiyatının önemli isimlerinden olan Fahri Kaya'nın 85'inci yaş günü ve sanatta 65'inci yılı onuruna saygı gecesi düzenledi. 1951 yılından bu yana Kosova'da faal olan 'Doğru Yol' Türk Kültür Sanat Derneği'nde gerçekleşen saygı gecesine, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Milletvekilleri Fikrim Damka ve Müferra Şinik, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılım, Kosova'da görevli Türk subayları ile çok sayıda sanat sever katıldı. DHA'ya konuşan Balkan Türk edebiyatına 65 yıldır çok sayıda eser kazandıran Kaya, çok mutlu olduğunu söyledi. Kaya, Türk dilinin Balkanlarda yaşatılmasında katkısı olmasından dolayı da gururlu olduğunu ifade etti. Fahri Kaya'ya Türkçem Dergisi Ödülünü veren Bakan Yağcılar da, Fahri Kaya'nın eski Yugoslavya döneminde olsun şimdiki dönemde olsun Türk dilinin yaşatılmasında önemli rol oynadığını söyledi. Fahri Kaya'ya 85'inci yaş günü ve sanatta 65'inci yılı onuruna plaketini Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç takdim etti. Kılıç, Kaya'nın çok önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi ve '65 yıl Türk diline hizmet etmek dile kolay' dedi. Gecede uzun yıllar birlikte çalıştığı arkadaşları Fahri Kaya'yı anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükelçi Kılıç'tan Balkan Türk Edebiyatının Yaşayan Çınarına Onur Plaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement