Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Başkanı Akio Saito, Proje Danışmanı Koji Komura ve Kaman-Kalehöyük kazı başkanı Dr. Sachihiro Omura'yı kabulünde konuşan Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, 2010 yılında ziyarete açılan Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesini yurt içi ve yurt dışında çok sayıda turistin ziyaret ettiğini belirterek, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi halinde ilimizde turizmin gelişeceğini söyledi.
Kırşehir'de göreve başladıktan kısa süre sonra Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde incelemelerde bulunduğunu ifade eden Valimiz Sayın Özdemir Çakacak; "Kırşehir, çok sayıda tarihi eseri, doğal güzellikleri, yer altı şehirlerini, termal kaynakları ve ahilik kültürü gibi çok önemli değerleri barındıran bir ilimiz. Ayrıca, çok sayıda turist çeken Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi gibi çok önemli bir ziyaret mekânına sahibiz. Bu zenginliklerimizi bir arada değerlendirerek yapacağımız planlama ile ilimizde turizmi geliştirmemiz mümkün. Ülkemizin yanı sıra yurt dışında düzenlenen turizm fuarlarında ilimizi tanıtmamız gerekiyor. Bu alanda Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile ortak proje hazırlamak en büyük arzumuzdur," dedi.
Yapılacak iyi tanıtım ile başta Kapadokya bölgesine giden turistleri ilimize çekebileceğimizi söyleyen Sayın Valimiz, JICA ile yürütülecek ortak projelerle Japon turistlerin dikkatlerinin de ilimize çekilmesi mümkün olacaktır. Bu konuda işbirliği isteğimizi ifade ediyorum, dedi.
JICA yöneticileri ile yapılabilecek işbirliği konusunda görüş alış-verişinde bulunan Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Japon konuklarına Kırşehir'i tanıtan kitap hediye etti.
Son Dakika › Güncel › Çakacak, Kırşehir'de Turizmi Geliştireceğiz - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.