Çakmak: "Türsab Olimpiyatlar İçin Ne Yaptı?" - Son Dakika
Güncel

Çakmak: "Türsab Olimpiyatlar İçin Ne Yaptı?"

Çakmak: "Türsab Olimpiyatlar İçin Ne Yaptı?"

TÜRSAB Başkan adayı, Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, "ÜRSAB yönetimi, Türk turizmine 5 milyon turist 10 milyar dolar gelir sağlayacak 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul'a kazandırılması için ne yaptı" dedi."Türsab Hepimizin" başlığı altında...

06.09.2013 17:50

TÜRSAB Başkan adayı, Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, "ÜRSAB yönetimi, Türk turizmine 5 milyon turist 10 milyar dolar gelir sağlayacak 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul'a kazandırılması için ne yaptı" dedi.

"Türsab Hepimizin" başlığı altında Anadolu'da 81 ildeki seyahat acenteleri ile toplantılar yaparak seçim çalışmalarını yürüten Emin Çakmak TÜRSAB başkanının sadece "Türkçe" açıklama yaptığını ve yurtdışında hiçbir lobi faaliyetinde bulunmadığını belirterek 2020 Olimpiyatları için neler yapıldığını sordu.

TÜRSAB'ın Arjantin'de yapılacak oylamaya giden heyetin neresinde yer aldığını soran Çakmak "Böylesine hayati bir konuda, bu güne dek TÜRSAB tarafından neler yapıldığı öğrenmek en doğal hakkımızdır. Aksi halde, 2020 Olimpiyatlarını kazanırsak övünebilmemiz, kaybedersek de sorumluları bilmemiz zorlaşacaktır" dedi.

Emin Çakmak'ın açıklaması şöyle:

"Arjantin'de 2020 Olimpiyatlarının, Madrid, Tokyo veya İstanbul'da yapılmasına karar verilecek. Bu etkinlik mevcuda ek 5 milyon turist, 10 milyar dolar turizm geliri getirecek büyük bir organizasyondur. Türkiye turizme büyük avantajlar sağlayacak olan bu dev organizasyonun, ülkemizde ve İstanbul'da gerçekleşmesi, bizler için hayati önem arz ediyor. Mesleğimiz için bu denli önemli bir kararın lehimize dönüşebilmesi için bu güne dek TÜRSAB'ın ne yaptığını, hangi uluslararası kampanyaya katıldığı, uluslararası seyahat acenteleri ve birlikleriyle nasıl bir lobicilik faaliyeti yürüttüğünü hepimiz merak ediyoruz. TÜRSAB başkanının, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm bakanlarına ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanına ne kadar desteği oldu? İstanbul'un nihai hazırlık durumunu özetleyen "son dakikada" zevahiri kurtarmak için yapılan, üstelik "Türkçe" ve sadece Türkiye'de yayınlanan beyanatını, karar verecek olan ülke temsilcilerinden kaçı okudu ya da okuyacak belli değildir. Kuşkusuz bu işten üyeleri direk menfaat elde edecek bir meslek örgütü olarak TÜRSAB'ın, 2020 Olimpiyatlarının İstanbul'da yapılması kararı için, uluslararası arenada çok önceden ciddi girişimleri olması gerekirdi." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çakmak: 'Türsab Olimpiyatlar İçin Ne Yaptı?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement