Çalı Süpürgesi, Orman Köylüsüne Ek Gelir Sağlıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çalı Süpürgesi, Orman Köylüsüne Ek Gelir Sağlıyor

Çalı Süpürgesi, Orman Köylüsüne Ek Gelir Sağlıyor
29.04.2013 10:05  Güncelleme: 10:08

Kabadüz'e bağlı Özlükent köyünde yaşayan Mustafa Bodur, ormandan topladığı çalıları süpürge haline getirerek geçimini sağlıyor.

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı Özlükent köyünde yaşayan Mustafa Bodur, ormandan topladığı çalıları süpürge haline getirerek geçimini sağlıyor.

Fındığın harman döneminde satacağı süpürgelerinin şimdilerde hazırlığını yapan Bodur, 10 yıldır çalı süpürgesi yaparak kendisine ek gelir sağlıyor.

Fındığın çok olduğu yıllarda satışlarının yüksek olduğunu aktaran Mustafa Bodur, fındığın az ve çok oluşunun süpürge fiyatlarında etkili olduğunu söyledi.

Fındık toplama dönemine hazırlık yaptıklarını belirten Bodur, "Bu işi 10 yıldır yapıyorum. Şuan orman içerisinden topladığım çalıları evime götürerek bir yerde biriktiriyorum. Evimde bekleyen çalılar fındık toplama zamanı geldiğinde süpürge yaparak satışını yapıyorum" dedi.

Yaptığı süpürgelerin fiyatının 3-5 TL arasında değiştiğini ifade eden Bodur, "Çalı süpürgesinin fiyatı fındığın çok ve az oluşuyla orantılıdır. Fındık çok olursa bizimde satış fiyatlarımız oldukça yüksek oluyor. Sezonunda 200-300 çalı süpürgesini satabiliyorum" diye konuştu.

Bodur, köyünde çalı süpürgesi işini birçok kişinin yaptığını sözlerine ekledi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çalı Süpürgesi, Orman Köylüsüne Ek Gelir Sağlıyor - Son Dakika


Advertisement