Çanakkale'de 7'den 77'ye Binlerce Kişi Şehidini Uğurladı 1- - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 7'den 77'ye Binlerce Kişi Şehidini Uğurladı 1-

Çanakkale\'de 7\'den 77\'ye Binlerce Kişi Şehidini Uğurladı 1-

Çanakkale'nin Ezine İlçesi'nde, şehit sözleşmeli onbaşı Fatih Duru (27) son yolculuğuna uğurlandı.

09.09.2015 19:17

Çanakkale'nin Ezine İlçesi'nde, şehit sözleşmeli onbaşı Fatih Duru (27) son yolculuğuna uğurlandı. Ulu Camide şehit Fatih Duru için düzenlenen cenaze töreninde 7'den 77'ye herkes gözyaşına boğuldu. Anne Azime Duru, cami avlusunda oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp ağladı, fotoğrafını bağrına bastı, "Yavrum, devlet sağ olsun' diyerek son yolculuğuna uğurladı.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütü ile girdikleri çatışmada şehit düşen 16 askerden biri olan sözleşmeli onbaşı Fatih Duru, bugün memleketi Çanakkale'nin Ezine İlçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit sözleşmeli onbaşı Fatih Duru'nun Türk bayrağına sarılı tabutu saat 10.00'da Çanakkale Boğaz Komutanlığı'ndaki Askeri Hastane Morgu'ndan Lapseki Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla alındı. Kortej ve sirenler eşliğinde şehir çıkışına kadar taşındı. Ardından da yüzlerce aracın katıldığı konvoy ile Ezine İlçesi'ne getirildi. Şehit Fatih Duru'nun cenazesini vatandaşlar yol boyunca Türk bayrakları ile selamladı.

Ezine'deki Ulu Cami'ye getirilen şehit Fatih Duru'nun tabutu, askerlerin omzunda taşınıp, musalla taşına konuldu. Üzerine kırmızı beyaz gül yaprakları döküldü. Bu sırada törene katılan binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı ile şehidini karşıladı. Buradaki törene Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, şehit Fatih Duru'nun annesi Azime Duru, ağabey ve kardeşleri, akrabaları, askerler, bürokratlar ve binlerce vatandaş katıldı.

"YAVRUM, DEVLET SAĞOLSUN"

Cenaze töreninde şehidin yürümekte güçlük çektiği için tekerlekli sandalyede oturan annesi Azime Duru, oğlunun tabutunun yanına gitmek istedi. Askeri yetkililer ve yakınları tarafından şehit oğlu Fatih Duru'nun Türk bayrağına sarılı tabutuna yanına götürülen Azime Duru'nun, "Yavrum, devlet sağ olsun" feryadı yürekleri dağladı. Anne Azime Duru, tabutu başında bir askerin tuttuğu oğlu Fatih Duru'nun asker üniformalı fotoğrafını eline alıp öptü, ardından da bağrına bastı. Bir süre oğlunun tabutuna sarılıp, öpen anne Duru, gözyaşı döktü.

"KARDEŞİMİ KORUYAMADIM, YATAĞI BOŞ KALDI"

Şehit Fatih Duru'nun asker arkadaşı olduğu belirtilen bir kişi de, şehit askerin ağabeyi Eyüp Duru'ya sarılıp, "Kardeşimi nasıl koruyamadım, yatağı boş kaldı ağabey. Kardeşimin yatağı boş kaldı Dağlıca'da ağabey" diye gözyaşı döktü. Ardından da şehit Fatih Duru'nun annesinin elini öpüp, acısını paylaştı. Acılı annede oğlunun asker arkadaşına sarılıp teselli buldu.

Törene katılan bir kadın ise ülkede yaşananlara, " Kuran-ı Kerim'i eline aldı, insanları kandırdı. Milleti parayla satın aldı. Bir çuval kömüre, bir torba makarnaya, şekere, yağa satın aldı milleti. Ama bu insanlar halen uyanmıyor" diye tepki gösterdi. Bir komutan aynı kişiyi, "İnşallah düzelecek. Siz devletimize, silahlı kuvvetlerimize güvenin, sabredin, düzelecek" diye teselli etti.

Öğle namazının ardından şehit onbaşı Duru'nun cenaze namazı Çanakkale İl Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından kıldırıldı. Öcüt, cenaze namazının ardından törene katılanlardan şehit için helallik istedi. Tekbir eşliğinde askerlerin omuzlarında cami avlusundan çıkarılan Fatih Duru'nun Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına konularak Kayacık Köyü'ne götürüldü, buradaki mezarlıkta binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 7'den 77'ye Binlerce Kişi Şehidini Uğurladı 1- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement