Çanakkale Ruhu Manisa da Canlandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Ruhu Manisa da Canlandı

Çanakkale Ruhu Manisa da Canlandı

Çanakkale Sanat Tiyatrosu, sergilediği Çanakkale Destanı isimli oyun ile Manisa'daki binlerce seyirciye Çanakkale Ruhunu yaşattı.

16.10.2012 15:08

Çanakkale'nin gurur kaynağı olan ve Çanakkale'yi ulusal ve Avrupa arenasında temsil eden Çanakkale Sanat Tiyatrosu, sergilediği Çanakkale Destanı isimli oyun ile Manisa'daki binlerce seyirciye Çanakkale Ruhunu yaşattı.

7 den 70 e salonları dolduran tiyatro severlere oynanan oyun ile heyecanlanan sanatseverlerin gözyaşları adeta sel olup aktı.

Abdülkadir Katra Çanakkale Sanat Tiyatrosu, Atatürk'ün askeri dehasının tescillendiği, Koca Seyit Onbaşı'nın cesaretinin sergilendiği, 15 yaşındaki çocukların ve kadınların gösterdiği fedakârlık örnekleri ile dolu "Çanakkale Destanı" isimli oyun ile Manisa, Akhisar, Turgutlu ve Salihli halkına Çanakkale Ruhunu yaşattı ve oyun dakikalarca ayakta alkışlandı.

Çanakkale Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdülkadir Katra, Manisa turnesi ile ilgili olarak yaptığı açıklama da;" Manisa merkezde ve sahne aldığımız 3 ilçesinde, 1915 yılına damgasını vurmuş olan destanı çok değerli izleyicilerimiz ile birlikte yaşadık. Yaklaşık 2 saat süren Çanakkale Destanı adlı oyunumuz sırasında Aziz Şehitlerimizin başlarından geçen olayları, göstermiş oldukları fedakârlıkları ve bir destanın yazılış öyküsünü adeta yüreğimizden şelale gibi akan kelimeler ile andık. Tiyatromuza yoğun ilgi gösteren çok değerli Manisa halkına ve bizleri misafir eden başta Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak olmak üzere, Gençlik Merkezi Müdürü Ulaş Uçar'a, Gençlik Merkezi çalışanlarına ve emeği geçen herkese yürekten teşekkürlerimi iletiyorum. "dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale Ruhu Manisa da Canlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement