Çankırı'da, Vali ve Belediye Başkanına Ustalık Kuşağı - Son Dakika
Güncel

Çankırı'da, Vali ve Belediye Başkanına Ustalık Kuşağı

Çankırı\'da, Vali ve Belediye Başkanına Ustalık Kuşağı

Ahilik Kültürü Haftası, yarenler diyarı Çankırı'da düzenlenen törenlerle başladı.

23.09.2013 15:42

Ahilik Kültürü Haftası, yarenler diyarı Çankırı'da düzenlenen törenlerle başladı. Kentte uzun yıllardır elektrik ustası olarak çalışan Recep Eroğlu, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile 2 dönemdir Belediye Başkanı olan AK Parti'li İrfan Dinç'e de şed kuşatıldı.

Sabah namazı sonrasında protokol ve esnafa kahvaltı ikramı ile başlayan kutlamalar, Belediye Meydanı'nda düzenlenen törenle devam etti. Burada konuşan Ticaret İl Müdürü Şükrü Karahasan, yarenler diyarı Çankırı'da bu etkinliğin coşkuyla kutlanmasına katkı sağlayanlara teşekkür ederken, Belediye Başkanı İrfan Dinç de Ahilik ve yaren kültürünün Çankırı'da özüne uygun biçimde yaşatıldığını belirterek, bu kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasının da tüm yöneticilerin önemli bir görevi olduğunu söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz de konuşmalarında yaran kültürünün Çankırı'nın sosyal yapısındaki önemine değinerek, esnaf ve sanatkarların geçmişten gelen bu kültürü bozulmadan devam ettirmelerinin önemini vurguladı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise Ahilik kültürünün Çankırı'da yaran kültürü ile bütünleşerek yaşatıldığını belirterek, Ahi Evran Kültürü ile günümüz insanının birbirini kucaklaması gerektiğini söyledi.

Çankırı Belediyesi mehter takımı ve folklor ekiplerinin gösterisinin ardından ahilik kültürünün geçmişinde önemli ritüellerden birisi olan kalfalıktan ustalığa geçişi sembolize eden şed kuşatma töreni gerçekleştirildi. Sembolik şed kuşatma töreninin ardından Çankırı'da uzun yıllar elektrik ustası olarak çalışan Recep Eroğlu'na şed kuşatılırken, bu yıl Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile Belediye Başkanı İrfan Dinç'e de şed kuşatıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, her yıl bir devlet büyüğüne şed kuşattıklarını, bu yıl da Vali Vahdettin Özcan'ın yanısıra iki dönemdir Belediye Başkanı olan İrfan Dinç'e usta olduğunu göstermek amacıyla şed kuşatıldığını söyledi.

Belediye Meydanı'ndaki törenin ardından Ahmet Yesevi Camii önünde vatandaşlara Vali Vahdettin Özcan ve Belediye Başkanı İrfan Dinç etli pilav, lokma tatlısı ve yöresel kızılcık ekşisi ikramında bulundu. - Çankırı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı'da, Vali ve Belediye Başkanına Ustalık Kuşağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement