Çavuşoğlu, Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu, Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff ile Görüştü

Çavuşoğlu, Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff ile Görüştü

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu: "(Wulff) Türkiye'nin büyük Avrupa ve AB için önemini her zaman vurgulayan bir liderdir" "Biz kendisini Avrupa'nın akil insanları olarak değerlendiriyoruz ve Avrupa'nın akil insanı olarak bundan sonraki çalışmalara katkı sağlayacağına inanıyoruz"

19.03.2014 21:55

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un Türkiye'nin büyük Avrupa ve AB için önemini her zaman vurgulayan bir lider olduğunu belirterek, "Biz kendisini Avrupa'nın akil insanları olarak değerlendiriyoruz ve Avrupa'nın akil insanı olarak bundan sonraki çalışmalara katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile makamında bir araya geldi.

Wulff'u ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Sayın Wulff gerek Cumhurbaşkanıyken, gerek tüm görevlerinde Avrupa vizyonuyla takdir edilen, benim de şahsen takdirle, saygıyla takip ettiğim bir siyasetçi ve Türkiye'nin AB üyeliğine her zaman gerçek bir dost olarak destek vermiştir. Dostane uyarılarını da yapmıştır, eleştirilerini de yapmıştır ama Türkiye'nin büyük Avrupa ve AB için önemini her zaman vurgulayan bir liderdir" diye konuştu.

Çavuşoğlu, AB'deki daha önceki görevlerini de takdirle izlediğini söylediği Wulff için, "Özellikle çok kültürlü, çok dinli Avrupa, hoşgörü ve birlikte Avrupa vurgusunu da her zaman takdir ettik. Kendisinin büyük Avrupa ile ilgili ve Avrupa'nın bugün yaşadığı sorunlarla ilgili vizyonunu ve tecrübelerini dinleme fırsatı bulduk. AB Bakanı olarak AB üyeliği sürecini ve son bir yıldaki AB ile ilgili gelişmeler konusunda Sayın Cumhurbaşkanı ile bilgiler aktardık. Biz, kendisini Avrupa'nın akil insanları olarak değerlendiriyoruz ve Avrupa'nın akil insanı olarak bundan sonraki çalışmalara katkı sağlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin son yıllardaki ekonomik gelişimi ile konumunun AB için ne kadar önemli olduğunun farkına vardıklarına dikkati çeken Wulff ise "Türkiye, canlı ve hareketli gelişimiyle demokratik açıdan diğer Müslüman ülkelere örnek olacak bir konumda. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki dostlarımla bir araya geldi. Yarın da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile özel bir buluşma vesilesiyle bir araya geleceğim. Böylece Türkiye ile olan bağlarımı, ilişkilerimi sürdürme arzusundayım" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu, Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement