Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün Antalya'dan getirttiği 10 bin pullu sazan yavrusu, Ceyhan Nehri'ne bırakıldı. Yetkililer, vatandaşları nehirde balık avlamamaları konusunda uyardı.
Ceyhan Nehri'ndeki balık sayısının artırılmasını amaçlayan Elbistan Belediyesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden nehre, pullu sazan yavrusu bırakılmasını istedi. Talebi değerlendiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nden 10 bin pullu sazan yavrusu getirtti. Getirilen balıkları, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve Su Mühendisi Orhan Bülbül, Ceyhan Nehri'ne bıraktı.
Balıkların nehre bırakılmasının ardından açıklama yapan Başkan Durmuş Küçük, "Göreve geldiğimiz günden bu yana her yıl 7 bin, 10 bin civarında Ceyhan Nehri'ne balık bırakmaktayız. Ancak bir kısım duyarsız vatandaşlar 'dıbık' denilen plastik ağlarla, oltalarla ve cereyanla maalesef bu çalışmamızı akamete uğrattılar. Vatandaşlarımızdan balıkları avlamamalarını istirham ediyorum. Balıkların ırmağın içerisinde gezinmeleri ve beslenmeleri bile bizim için bir güzellik" diye konuştu. - Kahramanmaraş
Son Dakika › Güncel › Ceyhan Nehri'ne 10 Bin Pullu Sazan Yavrusu Bırakıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.