ÇGC'den Başbakan Erdoğan'a Eleştiri - Son Dakika
Güncel

ÇGC'den Başbakan Erdoğan'a Eleştiri

ÇGC\'den Başbakan Erdoğan\'a Eleştiri

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başbakan Erdoğan'ın "Böyle gazetecilik yere batsın" sözlerinin demokrasiye darbe vurduğunu savundu.

04.03.2013 15:00  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan İmralı görüşme notları için, "Böyle gazetecilik yere batsın" sözlerinin demokrasiye darbe vurduğunu savundu.

Başbakan Erdoğan'ın, gazetecilerin hiç kimsenin, kurumun ya da zümrenin baskısı altında kalmadan, yandaşı olmadan, özgür çalışma ortamında görev yapmasından yana tavır takınması gerektiğini belirten ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başbakan'ın tersi davranarak, demokrasiye darbe vurduğunu ileri sürdü.

Gazeteci ve gazetelerin belgeleriyle doğruluğunu teyit ettikleri olayları, halka yansıtmakla görevli ve yine halk lehine yeri geldiğinde, muhalif kimlikle çalışmak zorunda olduğunu vurgulayan Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımız'ın İmralı görüşme tutanaklarının ardından, 'Eğer böyle gazetecilik yapacaksan batsın senin gazeteciliğin' şeklindeki konuşması, talihsiz ve üzücü bir tavırdır. Türkiye'de medyanın tam olarak özgür olamamasından kaynaklı bir takım sorunlar yaşanırken, hükümeti oluşturan organın tepe noktasındaki Sayın Başbakan'ın yanlış yönlendirme ve tavırlarını kabul etmemiz mümkün değildir. Bilinmelidir ki, sözkonusu gazetede yayınlanan haberin doğruluğu tartışılmamakta, tutanakları kimin sızdırdığına yönelik açıklamalar yapılmaktadır. Bu gerçek bile, tek başına gazetenin sadece habercilik yaptığını açıkça ortaya koymaktadır. Gazeteler ve gazeteciler herhangi bir kuruma bağlı kuruluşlar değildir ve talimatla haber ya da yorum yapmaz, yapmamalıdır. Bu şekilde davranan kurumlar gazete, kişiler de asla gazeteci olamaz. Türkiye'de gazetecilerin düşünce ve ifade özgürlüğüne kavuşması dileğimizi bir kez daha yineliyor, Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşayan vatandaşların özgürlüğünden, güvenliğinden birinci derecede sorumlu olan Sayın Başbakan'dan, bundan sonraki ifadelerinde daha çok duyarlılık bekliyoruz." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÇGC'den Başbakan Erdoğan'a Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement