Chp, Atalay Hakkında Meclis Soruşturması İstedi - Son Dakika
Güncel

Chp, Atalay Hakkında Meclis Soruşturması İstedi

Chp, Atalay Hakkında Meclis Soruşturması İstedi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında "Van depreminde AFAD'ın ihmalinden kaynaklanan ölümler olduğu" iddiasıyla Meclis soruşturması açılmasını istedi CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş,...

07.05.2013 17:50

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında "Van depreminde AFAD'ın ihmalinden kaynaklanan ölümler olduğu" iddiasıyla Meclis soruşturması açılmasını istedi CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında "Van depreminde AFAD'ın ihmalinden kaynaklanan ölümler" olduğu iddiasıyla Meclis soruşturması açılmasını istedi.

Toptaş ve 55 arkadaşı tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, 23 Ekim 2011 tarihinde Van ilinde 7.1 şiddetinde deprem meydana geldiği, pek çok insanın hayatını kaybettiği belirtilerek, "Depremin ardından çok sayıda artçı deprem meydana gelmiş ve gelmekte iken 9 Kasım 2011 tarihinde 5.7 şiddetinde açıklanan deprem olmuş ve aralarında Bayram Otel'in de bulunduğu ikisi otel 18 bina çökmüş,24 kişi Bayram Otel'de olmak üzere toplam 39 kişi hayatını kaybetmiştir" denildi.

Gerekçede, şu ifadeler yer aldı:

"İlk depremden sonra ikinci depreme kadar 16 günlük sürede vatandaşın barınıp, barınmayacağı yerleri ayırt etmemek ve hasar tespiti yapmayıp, binalara girmek tehlikeli olduğu halde (artçı depremler ve yeni depremler sebebiyle)halkı binalara girmeme yönünde uyarmamak,oteldeki hasara rağmen otelin işgaline karşı çıkmamak, şehirdeki herkese açık binalar olan ve vatandaşça devlet tarafından güvenli olduğunun belirlendiği varsayılan fakat yıkılan bu otellere girişi engellememek, boşaltmamak, var olan artçılar devam ettiği halde bu tedbirleri almamaktan dolayı AFAD kusurludur.

Yine Bayram Otel'in ikinci depremden önce hasarlı olduğu sabittir. Artçıların varlığına rağmen bu otel birinci depremden sonra kapatılmamış ve denetlenmemiştir.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yetkilileri incelemediği gibi otele girilmeyeceği konusunda da açıklamaları bulunmamaktadır. Tedbirler almayarak görevi ihmal ettiği iddiaları bulunmaktadır.

AFAD, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a bağlı olmasından dolayı ve bu eylemlerinin Türk Ceza Kanununun 257'nci maddesine uyduğu iddiasıyla Anayasanın 100'üncü ve İçtüzüğün 107'nci maddeleri uyarınca bir Meclis soruşturması açılmasını arz ve teklif ederiz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp, Atalay Hakkında Meclis Soruşturması İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement