CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül Açıklaması

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül Açıklaması

“Din farkı, dil farkı, ırk farkı, kültür farkı, mezhep farkı gözetmeyeceğiz, bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız” “Bir gece kapıma gelebilirler, bir gece korkutmaya çalışabilirler ama unuttukları bir şey var ki; Sarıgül'de mangal kadar yürek var”

26.01.2014 17:49

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, yurttaşlar arasında hiçbir ayrımcılık yapmayacaklarını belirterek, "Din farkı, dil farkı, ırk farkı, kültür farkı, mezhep farkı gözetmeyeceğiz, bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız" dedi.

Sarıgül, Fatih Kocamustafapaşa'da düzenlenen mitingde, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçim çalışmaları ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da "ötekisi olmayan" bir anlayışla yola çıktıklarını belirten Sarıgül, Cumhuriyet'in değerlerini, ulusal birliği koruyacaklarını, halkın değerlerini en yükseğe çıkaracaklarını söyledi.

Vatandaşlar arasında partili partisiz ayrımı yapılmasının tehlikeli sonuçlarına dikkati çeken Sarıgül, "Din farkı, dil farkı, ırk farkı, kültür farkı, mezhep farkı gözetmeyeceğiz, bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız" diye konuştu.

Bazılarının kendisini bir oyuna ve bataklığa çekmek istediğini, ancak onların perde arkasında neler konuştuklarını bildiklerini anlatan Sarıgül, oyunlara gelmeyeceğini ve tuzağa düşmeyeceğini ifade etti.

Sarıgül, vatandaşlara hitaben, "İlk defa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bilgisiyle, becerisiyle, yetenekleriyle, gençlik kolu başkanlığıyla, ilçe başkanlığıyla, il başkanlığıyla, milletvekilliğiyle, belediye başkanlığında konuları en iyi bilen, sorun değil çözüm üreten bir kardeşiniz 'Bismillah' diyerek sizden yetki istiyor" ifadesini kullandı.

İstanbul'un suyunu, havasını, denizini, toprağını, yeşilini, ormanını hep beraber koruyacaklarını belirten Sarıgül, İstanbul'un tarihi kimliğini ve kültürünü ileri taşıyacaklarını söyledi.

Sarıgül, İstanbul'u bilimsel çalışmalara dayalı planlı bir gelişmeyle yöneteceklerini, kentte depreme dayanıklı olmayan bir tek bina kalmayacağını ifade etti.

İstanbul'u 20 yıldır yönetenlerin trafik sorununu çözemediğini söyleyen Sarıgül, ulaşımda raylı sistemlere ve deniz taşımacılığına önem vereceklerini, trafiği çile olmaktan çıkaracakları sözünü verdi.

"Karalama kampanyası yapmayacağım"

İstanbul'da değişim ve hizmet için yola çıktıklarını anlatan Sarıgül, "Artık çantada keklik dönemi bitiyor. İstanbul'a giden yolları aylardan beri sevgiyle, saygıyla, el ele, kol kola, omuz omuza, çalışa çalışa ördük" dedi.

Seçim çalışmaları döneminde karalama, kötüleme yapmayacağını, sadece kendi projelerini, yapacağı hizmetleri anlatacağını ifade eden Sarıgül, veremeyeceği cevap olmadığını, siyasi edebi ve ahlakı gereği bazı konuşmalarını şimdi yapmadığını dile getirdi.

Vatandaşlar arasında ayrımcılık yapılmasının kabul edilemeyeceğini kaydeden Sarıgül, "Yurttaşlarımızın yüzde 50'sini değil, yüzde 100'ünü kucaklayacağız" diye konuştu.

Alandakilerden her birinin kendisine oy vermesi için 3 kişiyi ikna etmeleri ricasında bulunan Sarıgül, "Ötekim olmayacak, ayrım yapmayacağım. Bayrağımıza bağlı, toprağımıza bağlı, örflerimizi, törelerimizi, geleneklerimizi koruyan, inançlarımıza saygı duyan bütün yurttaşlarımla el ele, kol kola, omuz omuza olacağım" ifadesini kullandı.

Kendisi hakkında şu ana kadar açılmış en ufak bir dava ve soruşturma olmadığını belirten Sarıgül, 15 saniye sonra ne olacağının da belli olmadığını, ancak kimsenin kendisini korkutamayacağını ve durduramayacağını söyledi.

İstanbul'da değişimin zamanının geldiğini kaydederek, vatandaşlara hitaben, "Başınızı dik tutmaya var mısınız?" diye soran Sarıgül, "Bir gece kapıma gelebilirler, bir gece korkutmaya çalışabilirler ama unuttukları bir şey var ki; Sarıgül'de mangal kadar yürek var" ifadesini kullandı.

Vatandaşlardan endişelenmemelerini isteyen ve onların umutlu bakışlarını boşa çıkarmayacağını analatan Sarıgül, "Şunu unutmayın ki bu kardeşiniz, çıkmayacağı sandığa girmez" dedi.

Sarıgül, partililerden engelli, yetim, dul ve emekli vatandaşları koruyup gözetmelerini, onları ziyaret etmeleri ricasında bulundu.

Fatih Belediyesi başkan adayları Sabri Erbakan'dan övgüyle bahseden Sarıgül, kendilerine gelen vatandaşa hangi partili olduklarını değil, ona nasıl yardımcı olacaklarını soracaklarını kaydetti.

Bir çivinin bir nalı, bir nalın bir atı, bir atın bir yiğidi, o yiğidin de İstanbul'u kurtaracağını yineleyen Sarıgül, soğuk havaya rağmen alanı dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

Sarıgül'ün konuşması sık sık, "Halkçı Sarıgül", "Çare Sarıgül", "El ele, kol kola, omuz omuz", "Zamanı geldi", "Çalışa çalışa kazanacağız" sloganlarıyla kesildi.

Türk bayrağı, CHP flaması, Atatürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterlerini taşıyan vatandaşlar, Sarıgül'e sevgi gösterisinde bulundu.

Sarıgül, kendisi hakkında bestelenen şarkıları vatandaşlarla birlikte seslendirdi.

Mitinge, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Sabri Erbakan ve bazı CHP'li milletvekilleri de katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement