"HDP Barajı Aşamazsa, Yeni Yapılanmaya Başvuracaktır" - Son Dakika
Güncel

"HDP Barajı Aşamazsa, Yeni Yapılanmaya Başvuracaktır"

"HDP Barajı Aşamazsa, Yeni Yapılanmaya Başvuracaktır"

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "Eğer HDP barajı aşamazsa, kuşku yok ki yeni bir yapılanma yollarına başvuracaktır." dedi.

08.01.2015 16:59  Güncelleme: 17:37

CHP'li Aldan : HDP barajı aşamazsa, yeni yapılanmaya başvuracaktır

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "Eğer HDP barajı aşamazsa, kuşku yok ki yeni bir yapılanma yollarına başvuracaktır. Buna meydan vermemek lazım. Yüzde 5 ya da yüzde 3 barajı olabilir. Türkiye'de artık koalisyon dönemi başlıyor? dedi.

CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İztusu Plajı'nın Caretta Carettalar için önemli olduğunu belirten Demir, plajın belediyeden alınarak, bir gecede kurulan şirkete peşkeş çekildiğini iddia etti.

Yüzde 10 seçim barajıyla ilgili soruya CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "Gerek bölgemizde, gerek ülkemizde sancılı ortama doğru gidiyoruz. Eğer siz ülkedeki egemen olabilecek grupları, sınıfları, yapıları parlamento dışında bırakmaya devam ederseniz, onlar parlamento dışında yapılanmaya gider. Buradan iktidarı uyarıyorum. Eğer HDP barajı aşamazsa, kuşku yok ki yeni bir yapılanma yollarına başvuracaktır. Buna meydan vermemek lazım. Akılcı olan yüzde 5 ya da yüzde 3 barajıdır. Türkiye'yi koalisyonlar dönemi bekliyor artık. AKP'nin bildiğimiz oy oranlarıyla bu görülüyor. Yeterli koalisyona da ortam sağlamak lazım. Eğer baraj yüksek tutulursa, HDP barajı aşamazsa Türkiye'de sokaklarda yeni bir yapılanmanın önü açılmış olur. Her şeyi parlamento da toplamak lazım. Parlamento'dan insanları uzaklaştırmamak lazım. Devlet Başkanlığı'na gidişte insanları bu tip argümanlarla zorlamamak lazım. Türkiye devlet başkanlığı sistemine uygun bir ülke değildir. Bunun üzerinde ısrarla durmamız lazım. İktidar büyük bir aymazlık içinde ve Türkiye'nin geleceği adına endişeliyim. Parlamento dışında kalan birim şehir meclisleri oluşturacaktır. KCK denen bir yapılanma var zaten. Bu KCK'nın yapılanması biraz daha görünür yapılanmaya gidecektir. Meclis çok önemlidir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'HDP Barajı Aşamazsa, Yeni Yapılanmaya Başvuracaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement