CHP'li Erdoğdu'ya Twitter Üzerinden Yanıt - Son Dakika
Güncel

CHP'li Erdoğdu'ya Twitter Üzerinden Yanıt

CHP\'li Erdoğdu\'ya Twitter Üzerinden Yanıt

Halkbank’ın, alacaklısı olduğu arazinin satışından zarar ettiğini ileri süren CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’na sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden belgelerle yanıt verildi.

17.02.2014 16:41

Halkbank'ın, alacaklısı olduğu arazinin satışından zarar ettiğini ileri süren CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'na sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden belgelerle yanıt verildi. Belgelerin de paylaşıldığı Twitter'da "Halkbank araziyi değil elindeki batık krediyi sattı. 3 milyon dolarını tahsil ettiği 5 milyon 850 bin dolarlık kredi alacağını Akabe şirketine 15 milyon dolara temlik ederek bu işten en karlı çıkan taraf oldu. Arsa, iflas masası tarafından satıldı" denildi.

CHP'li Erdoğdu'nun iddialarına sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yanıt geldi. @gercekvedogru adlı twitter hesabından verilen yanıtta süreç, tüm çıplaklığı ile anlatılarak, zaten arazinin sahibi değil, sadece 100'den fazla alacaklısından biri olan Halkbank'ın zararının söz konusu olmadığı bildirildi. Yöntemi alacaklılar tarafından belirlenen söz konusu arazinin satışıyla ilgili 'El altından yapıldı' iddialarına ise, satışla ilgili Türkiye'nin en fazla tiraja sahip gazetelerine ilan verilerek duyuru yapıldığına vurgu yapıldı.

15 YILLIK ALACAK

İddialara yanıt verilen Twitter hesabından süreç ile ilgili bilgi de detaylı olarak anlatıldı. Twitter hesabında, "Söz konusu arazinin sahibi olan Meksan şirketi iflas ediyor. Halkbank verdiği kredi alacağını tahsil edemediği için diğer birçok şirket gibi alacaklı konuma düşüyor. Bankacılıkta yaygın bir uygulama olarak Halkbank, bu alacağını satmak istiyor. Birkaç defa deniyor ama satamıyor en sonunda Akabe şirketi, bu alacağı satın alıyor. Böylece Halkbank 15 milyon dolar bedelle batık bir krediden kurtuluyor. Bazı haberlerde yanlış belirtildiği şekilde Akabe İnşaat, Halkbank'tan herhangi bir arazi satın almıyor. Halkbank'ın da arazi ile herhangi, doğrudan bir ilgisi bulunmuyor" ifadeleri kullanıldı.

ARAZİNİN SATIŞ SÜRECİ

Arazinin satış süreci ile ilgili olarak da sosyal paylaşım sitesi üzerinden bilgi verildi. Satış süreci için, "Meksan'ın batık bir şirket olduğu için 100'den fazla alacaklısı var. Bu nedenle Meksan'a ait tüm varlıkların satışı için bir iflas masası kuruluyor. Yapılan olağanüstü alacaklar toplantısında, Meksan'ın elinde bulunan arazinin pazarlıkla satılmasına karar veriliyor. İflas Masası tarafından tüm gazetelerde ilan verilmek suretiyle açık ve şeffaf bir şekilde pazarlık usulü satışa çıkarılan araziye 120 milyon TL teklif eden Güven Enerji'nin teklifi, bir saati aşkın süre masada tutularak daha yüksek bir teklif gelmesi bekleniyor. Ancak başka teklif gelmeyince alacaklı vekillerinin ve Meksan'ın imzalarıyla bu teklif kabul ediliyor. Bu para ödeniyor ve bütün alacaklılar alacaklarını tahsil ediyor" denildi.

SAHTE BELGE İLE ŞERH

CHP'li Erdoğdu'ya verilen yanıtta, şu bilgilere yer verildi:

"Burada bir sürpriz ortaya çıkıyor. Meğerse arsa ile ilgili devam eden bir dava söz konusuymuş. Meksan, 1991 yılında araziyi Kemal Derinkök'ten alacağına karşılık icra takibi ile almış. Derinkök, 2004 yılında araziyi geri almak üzere dava açmış ve bu dava Güven Enerji'nin arsayı satın aldığı tarihten 40 gün sonra Derinkök lehine sonuçlanıyor. Böylece Güven Enerji, parasını ödediği arsanın tapusunda şerh çıktığını öğreniyor. Konu yüksek yargıya taşınıyor. Yargıtay aşamasında Kemal Derinkök'ün mahkemeye foto montajla ürettiği sahte evrak ibraz ettiği bilirkişi tarafından tespit ediliyor ve mahkemenin son kararı Yargıtay tarafından bozuluyor. Konu hala mahkemede. Başta onlarca alacaklı, kararın biran önce verilmesini bekliyor".

"EN KARLI ÇIKAN, HALKBANK"

Meksan arazisinin satışında 'Halkbank'ın zarara uğratıldığı' iddiasına bir yanıt da Akabe Şirketi'nin avukatı Aslı Yıldırım ile diğer şirket yetkililerinden geldi. Yıldırım, "Halkbank, Meksan alacağını 15 milyon dolara Akabe'ye temlik ederek en karlı işi yaptı" derken, şirket yetkilileri ise "Halkbank'ın zarara uğratıldığı ve Meksan arazisinin ucuz fiyata alındığı iddiaları tamamen asılsızdır. Halkbank 3 milyon dolarını tahsil ettiği 5 milyon 850 bin dolarlık kredi alacağını Akabe şirketine 15 milyon dolara temlik ederek bu işten en karlı çıkan taraf olmuştur" dedi.

"ARAZİ HALKBANK'A AİT DEĞİL"

Arazinin muvazaalı bir şekilde pazarlık usulüyle satıldığı iddialarını da reddeden Avukat Aslı Yıldırım "Arazinin pazarlık usulü satılması hem müflisin yani Meksan'ın talebi hem de ilgili mahkemenin kararıyla uygulandı. Bu arazi iddialarda yer aldığı şekilde Halkbank'a ait değil. Arazi üzerinde 100'den fazla Meksan alacaklısı hak iddiasında bulunuyor. Halkbank bu alacaklılardan sadece bir tanesi" şeklinde konuştu.

Bu arada, sahte belge nedeniyle Yargıtay'dan dönen 'tapuya şerh' konusuyla ilgili davanın ise sürdüğü, Güven Enerji'nin 120 milyon TL ödediği bu arsanın gerçek sahibini yargının belirleyeceği öğrenildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Erdoğdu'ya Twitter Üzerinden Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement