CHP'li Tanrıkulu: Yerkel Görevinden Alınacak Mı? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu: Yerkel Görevinden Alınacak Mı?

CHP\'li Tanrıkulu: Yerkel Görevinden Alınacak Mı?

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, "Soma'da vatandaşımızı tekmeleyen Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel, görevden alınacak mıdır?" diye sordu.

18.05.2014 10:20  Güncelleme: 10:58

CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "14 Mayıs 2014 günü Manisa Soma'da bir vatandaşımızı tekmeleyerek darp eden ve görüntüleri basın aracılığıyla tüm kamuoyuna sunulan Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel, görevden alınacak mıdır?" diye sordu.

ARINÇ'A SORU ÖNERGESİ

CHP'li Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde cumhuriyet savcılığının bir vatandaşa tekme atan eden Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel hakkında yasal soruşturma başlatıp başlatmadığını ya da ne zaman başlatacağını sordu.

"SAĞLIK RAPORUNU KİM VERDİ"

Yusuf Yerkel'in yönetim kurullarında bulunduğu ve danışmanlık yaptığı kurum ve şirketlerin açıklanmasını isteyen Tanrıkulu, "Yusuf Yerkel'in son birkaç yıl içerisinde Mal varlığında büyük artışlar olduğu iddiası doğru mudur? Vatandaşa tekme atan Yusuf Yerkel'e 7 günlük iş göremez raporunu hangi sağlık kurumu ve hekimler vermiştir? Yedi günlük iş göremez raporunun aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan'ın özel doktorları tarafından verildiği doğru mudur? Yusuf Yerkel 7 günlük iş göremez raporu aldıysa olaydan hemen sonra ve takip eden günlerde nasıl olmuştur da yine Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte seyahatlere, toplantılara katılabilmiştir? Yusuf Yerkel hakkında rapor düzenleyen hekim veya hekimlerin sahte rapor düzenledikleri iddiası dikkati alındığında rapor düzenleyen hekim/hekimler hakkında yasal soruşturma açılacak mıdır?" sorularını da yöneltti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu: Yerkel Görevinden Alınacak Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement