CHP Milletvekili Çelebi, Grevdeki Darphane İşçilerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekili Çelebi, Grevdeki Darphane İşçilerini Ziyaret Etti

CHP Milletvekili Çelebi, Grevdeki Darphane İşçilerini Ziyaret Etti

Çelebi: "Buradaki grev kararını veren sendika başkanı değil, işçilerdir"

18.07.2013 16:10

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, grevdeki darphane işçilerini ziyaret etti.

Çelebi, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü önünde, Basın-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Levent Dinçer ve işçilerle görüştü.

Burada gazetecilere açıklama yapan Çelebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüşüp, Darphane'deki sorunun çözülmesini talep ettiklerini söyledi.

Sendikaların amacının grev olmadığını, grevin amaç değil araç olduğunu ifade eden Çelebi, burada daha önce imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin birçok hükmünün uygulanmadığını, sözleşmenin sadece kağıt üzerinde kaldığını öne sürdü.

Çelebi şöyle devam etti:

"15 yıllık çalışan arkadaşlarımızın ortalama ücretinin bin 500 lira olduğunu ve bunun artırılması gerektiğini belirttik.  Bakan, ilgililerle görüştüğünü ve burada hiçbir değişiklik yapılamayacağını söyledi. Görüşmelerimizi işçi arkadaşlarla paylaştık. Buradaki grev kararını veren sendika başkanı değil, işçilerdir. İşçiler bu koşullarda bir sözleşmeyi doğru bulmadıklarını belirtip bu greve başladılar."

Levent Dinçer de sadece ücret konusunda değil, iş sağlığı konusunda da sıkıntılar yaşadıklarını öne sürdü.

Yaptıkları iş ve çalıştıkları yerde kullanılan malzemeler gereğince, işyerindeki iklimlendirme çalışmaları ve havalandırma koşullarının yetersiz olduğunu savunan Dinçer, "Biz bunların da düzelmesi için buradayız ve grevimizin 11. günündeyiz. Ücret konusu çözülmedikçe bu grev bitmeyecektir" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekili Çelebi, Grevdeki Darphane İşçilerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement