CHP Milletvekili Yarkadaş Cezaevinde Bulunan Gazeteci Atalay ve Güven'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekili Yarkadaş Cezaevinde Bulunan Gazeteci Atalay ve Güven'i Ziyaret Etti

CHP Milletvekili Yarkadaş Cezaevinde Bulunan Gazeteci Atalay ve Güven\'i Ziyaret Etti

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş cezaevinde tutuklu bulunan Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ve Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

09.06.2017 11:39

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş cezaevinde tutuklu bulunan  Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ve Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın AtalaySilivri Cezaevi'nde ziyaret etti.Yarkadaş Oğuz Güven'in yeni yaşına cezaevinde girdiğini belirterek şunları söyledi," Eski müdürüm, ağabeyim Oğuz Güven'in doğum gününü cezaevinde kutlamak zorunda kaldık. Kutlama dediysek, aklınıza pastalı, börekli, müzikli bir tören gelmesin. Her şey yasak olduğu için, kendisine sadece kitap götürebildim. 30 metrekarelik bir odada, sadece sevgimizi paylaşabildik" dedi. Yarkadaş, Güven'in açlık grevindeki Nuriye Gülmen ile Semih Özakçı'nın durumuna ilişkin üzüntüsünü dile getirdiğini de belirtti.Barış Yarkadaş,Güven'in cezaevinde ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini söylediğini, ancak  özgürlüğü gasp edildiği için öfkel iolduğunu çünkü; suç içermeyen bir twetten dolayı haksızca cezaevinde tutulduğunu söylediğini açıkladı.

Güven'le yaptığı görüşmede soruşturma aşamasına ilişkin değerlendirme yaptıklarını da belirten Yarkadaş, Güven'in kendisine "Atatürk'e hakaret eden bir kişinin 20 gün içinde tahliye olmasınının istenirse yargının hızlı işleyebildiğini" aktardığını söyledi.

Güven'in "Ortada suç olmamasına rağmen tutukluyuz" ifadesini kullandığını da belirten Yarkadaş, "Biraz da bunun rahatlığıyla yatıyor cezaevinde. Çünkü suç işlemedi. Bunu herkes biliyor… Adaletin mutlaka tesis edileceğine inanmak istiyor" diye konuştu. Yarkadaş, Gazeteci Oğuz Güven'in, terör örgütü FETÖ'nün propagandasını yapmakla suçlanmasını kabul etmediğini de belirterek şöyle konuştu: "Oğuz Güven, kumpas davaları sürecindeki tavrına, tweetlerine ve yazdıklarına bakılmasını da istiyor. İktidarın o dönemki adıyla Gülen Cemaati'ni desteklerken, kendisinin karşısında durduğunu hatırlatıyor. Kendisine ve diğer gazetecilere açılan benzer davaların, FETÖ davasını sulandırmak ve hafifletmekten başka hiçbir işe yaramayacağını ifade ediyor."

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Atalay'ın da ziyaretinde kendisine "Üzgünüz,endişeliyiz,öfkeliyiz; kararlı ve umutluyuz" dediğini aktardı.Yarkadaş, Akın Atalay'ın Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve Avukat M. Kemal Güngör'le aynı hücreyi paylaştığını aktararak, "Sağlıkları ve moralleri yerinde. Haksız ve hukuksuzca tutulduklarını ve bunların siyasi süreçler olduğunu biliyorlar. Suç işlemedikleri için de rahatlar" ifadesini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekili Yarkadaş Cezaevinde Bulunan Gazeteci Atalay ve Güven'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement