Chp Pm Toplantısı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Chp Pm Toplantısı Sona Erdi

Chp Pm Toplantısı Sona Erdi

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı.

04.05.2013 19:20

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Yaklaşık 8 saat basına kapalı olarak devam eden toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Toplantıda öncelikli olarak CHP'nin yerel seçim hazırlıkları ele alındığı ifade edildi. Toplantının önemli bir kısmı bu konuya ayrılırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın yerel seçimler stratejisi konusunda bir sunum yaptığı ifade edildi. Toplantıda "kazanılması zor görülen illerde' adayların daha önce açıklanması, böylelikle adayların çalışmalarına daha önce başlayarak, seçmenlere benimsetilmesi yönündeki görüşün benimsendiği belirtildi. Yerel seçimlerde ön seçim uygulaması da öne çıkan taleplerden oldu.

Yine yerel seçimlerde aday olacak il ve ilçe başkanlarının istifalarıyla ilgili bir takvimin çıkarılması da gündeme gelen konular arasında yer aldı.

Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gülseren Onanç, PM üyesi olmasına karşın toplantıda yer almazken, bazı üyelerin Onanç'ın, "başarılı olduğunu" söyleyerek, görevinde kalmasının daha iyi olacağı yönünde görüş bildirdiği ifade edildi.

Yeni anayasa çalışmalarına yönelik değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Rıza Türmen'in de gelinen aşamayla ilgili üyelere bilgi verdiği kaydedildi.

Toplantıda, CHP'nin Kürt sorununa ilişkin, madde madde görüşlerini içeren "Tutum Belgesi" çalışmasının da ele alındığı, belgenin bizzat Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından önümüzdeki cuma günü düzenlenecek toplantı ile açıklanacağı öğrenildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement