Çiftçiler Kumluca'da Seraları İnceledi - Son Dakika
Güncel

Çiftçiler Kumluca'da Seraları İnceledi

Çiftçiler Kumluca\'da Seraları İnceledi

Adana'ya bağlı Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinin köylerinde seracılık yapmak isteyen çiftçiler, Kumluca'da seralarda incelemede bulundu.

27.03.2014 14:36  Güncelleme: 15:49

Adana'ya bağlı Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinin köylerinde bireysel ve kurumsal hibe desteğiyle seracılık yapmak isteyen çiftçiler, projelerini hayata geçirmeden Kumluca'da seralarda incelemede bulundu.

Adana ve çevre illerde faaliyet gösteren, Bakü, Tiflis, Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Doğu Akdeniz Kalkınma Girişim Projesi kapsamında sera kurmak isteyen bir grup çiftçi, Kumluca'da seraları gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Proje Koordinatörü Ergin Gökpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinin köylerinde yaşayan çiftçilere sera yatırımı konusunda hibe desteği verileceğini söyledi.

Her üreticiye projesi karşılığında bireysel olması durumunda 15 bin lira, kurumsal olması durumunda ise 50 bin lira hibe destek verileceğini ifade eden Gökpınar, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda çiftçilerimize ön bilgi olması amacıyla Türkiye'de seracılığın başkenti olan Kumluca'ya ön gezi düzenledik. Burada bizleri Ziraat Odası Başkanlığımız misafir etti. Çok güzel, konusunda uzman ekiplerle bizleri seraları gezdirdiler, bilgilendirdiler. Seracılığı tohumdan, fide üretimine ve de üretimine kadar tüm aşamalarını yerinde gördük. Çiftçilerimiz için iyi bir deneyim oldu."

Gökpınar, kırsal kalkınmanın temelini oluşturacak bu gibi projelerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan da Ceyhan ve Yumurtalık'tan gelen çiftçilere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Kumluca'nın Türkiye genelinde seracılık konusunda üretiminden pazarlamasına kadar önemli bir yeri olduğu belirten Kayhan, "Bu konuyu bilen değişik bölgelerden çiftçilerimiz ilçemize gelerek bilgi alıyorlar. Bizler de ülkemizde tarımın ve seracılığın gelişmesi adına elimizden gelen desteği veriyoruz. İnşallah faydalı olabilmişizdir" diye konuştu.

 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çiftçiler Kumluca'da Seraları İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement