Cihaner: Başbakan'ı Dinlettim - Son Dakika
Güncel

Cihaner: Başbakan'ı Dinlettim

Cihaner: Başbakan\'ı Dinlettim

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Erzincan Başsavcısı olduğu dönemde Başbakan Erdoğan'ı yasadışı dinlettiğini itiraf etti.

03.04.2013 16:56  Güncelleme: 21:52

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu, dün basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini dinledi. Komisyonda bilgi veren Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi kurum olarak kendilerinin de dinlemeden mağdur olduklarını ifade etti. Selvi, komisyon üyesi CHP Milletvekili İlhan Cihaner 'in başsavcı olduğu dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , eski Enerji Bakanı Hilmi Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ahmet Albayrak'ı dinlettiğini kaydetti. Selvi, "Ahmet Albayrak'ın konuyla ilgisi olmadığı halde dinlendiği telefon tapelerini de komisyonunuza sunmak istiyorum" dedi.

Söz konusu gelişmeden sonra, yan odada Teknik Alt Komisyonu'nun toplantısında bulunan Cihaner de görüşmeye katıldı. Yenişafak'ta yer alan habere göre CHP'li üyelerin tepkisine neden olan konuya ilişkin konuşan Cihaner dinlettiğini itiraf etti. Cihaner başka bir soruşturmadan dolayı Başbakan Erdoğan, Hilmi Güler, Kadir Topbaş ve Ahmet Albayrak'ın tesadüfi delil kapsamında dinlendiğini söyledi. Bunun üzerine Selvi, 'Sayın Cihaner, Erzincan'da yürüttüğünüz soruşturma kapsamında telefon dinlemelerinde, Sayın Başbakan, Hilmi Güler ve Kadir Topbaş'ın yaptığı konuşmalar bu telefon tapeleri içerisinde yer alıyor mu' sorusunu yöneltti. Soru karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Cihaner, 'Biz burada kovboy filmi oynamıyoruz. Siz bana soru soramazsınız. Burada soruları biz sorarız' cevabını verdi. Araya giren Komisyon Başkanı Şuay Alpay'ın Cihaner'e soruya cevap verip vermeyeceğini sorması üzerine Cihaner şöyle konuştu: "Şimdi eğer bir soruşturma kapsamında başka bir suç ile ilgili bir bilgi ele geçirilirse bu tesadüfi delil olarak tutanak altına alınır."

Komisyon sözcüsü Yılmaz Tunç'un 'tapelerin neden Aydınlık Gazetesi ve T-24'te yayınlandığına' ilişkin sorusuna ise Cihaner, 'Herhalde bu komisyon benim savcıyken yürüttüğüm soruşturmaları soruşturmak için kurulmuş bir komisyon değil' diye cevap verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cihaner: Başbakan'ı Dinlettim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement