Çıldır Gölü'nde atlı kızak keyfi - - Son Dakika
Güncel

Çıldır Gölü'nde atlı kızak keyfi -

Ardahan'da soğuk havanın etkisiyle yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak keyfi başladı.

22.12.2013 13:17

Ardahan'da soğuk havanın etkisiyle yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak keyfi başladı.

Donan Çıldır Gölü'nde gezinmek isteyen yerli ve yabancı turistler, atlı kızaklara binerek, göl üzerinde kızak yapma keyfi yaşıyor.

Atlı kızakçı Tekin Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun başladığını belirterek, "Bu manzarayı insanımıza yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayırca para kazanıyoruz. Yaklaşık bir kilometrelik buzlu alanda gezinti yapıyoruz. Kızağa binenler bir daha binmek istiyor. Bu vesileyle Çıldır Gölü'nü tanıtıyoruz" dedi.

Denizli'den gelen Nur Bulut ise Çıldır Gölü'nü ilk kez gördüğünü, buzlu halini görmek için geldiğini anlatarak, "Bu manzarayı yaşamak lazım. Dışarıda bilindiği gibi değil. Şu an buzun üzerindeyim. Rüya gibi. Gelmemize değdi. İlk önce çok korktuk ama baktım ki hiçbir şey olmuyor. Atlı kızaklar hatta arabalar üzerine çıkabiliyor" diye konuştu.

- Buz üzerinde araçlarla "drift"

Buzun üzerine aracıyla ile çıkan Levent Bilgili de bir süre "drift" yaptı. Bilgili, "Şu an Çıldır Gölü üzerinde arabamla bulunuyorum. İnsan önce inanamıyor. Bir dönemler bizzat çıkmaktan korkarken, bugün arabamla üzerindeyim. Tek kelimeyle macera. Zevk aldım. Buz kalın ve kırılması mümkün değil. Bir araba değil, birkaç araba da çıkabilir" ifadelerini kullandı.

Çıldır Gölü\'nde atlı kızak keyfi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çıldır Gölü'nde atlı kızak keyfi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement