Çin Devlet Başkanı'nın Almanya Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Çin Devlet Başkanı'nın Almanya Ziyareti

Çin Devlet Başkanı Şi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protesto edildi.

28.03.2014 13:50

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.

Bazı temaslar için Almanya'ya gelen Şi, Cumhurbaşkanı Sarayı Schloss Bellevue'de Cumhurbaşkanı Gauck tarafından askeri törenle karşılandı. Törenin ardından ellerinde Çin ve Alman bayrakları tutan Romain-Rolland okulunun öğrencilerini selamlayan Gauck ve Şi, daha sonra heyetler arası görüşmelere geçti.

Schloss Belleveu Sarayı önünde toplanan ve aralarında Uygurların da bulunduğu insan haklarını koruma grupları Çin Devlet Başkanı Şi'yi protesto etti.

Protestocular taşıdıkları dövizler ve açtıkları pankartlarda, "Çin'de devlet terörünün son bulması" yönünde yazılar yer aldı. Göstericiler Almanya'nın, Çin'in insan haklarına riayet etmeden ekonomik ilişkiler kurmamasını istedi.

Çin Devlet Başkanı Şi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de görüşecek. Bu görüşmede, Kırım krizi ile uluslararası konuların ve iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin ele alınacağı kaydedildi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin Devlet Başkanı'nın Almanya Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement