Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Brezilya, Ajantin, Venezuela ve Küba'dan oluşan Latin Amerika ziyareti için Pekin'den ayrıldı.
Şi, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Kirchner, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ve Küba Cumhurbaşkanı Raul Castro'nun resmi davetleriyle bu ülkelerde temaslarda bulunacak.
Brezilya'da 6. BRICS Zirvesi'ne katılacak Şi, ayrıca Brezilya'da Çin-Latin Amerika ve Karayip Zirvelerinde de görüşmelerde bulunacak.
Çin ve Latin Amerika arasındaki ticaret hacmi geçen yıl rekor seviyelere ulaşarak 261,57 milyar ABD dolarına yükselmişti. - Pekin
Son Dakika › Güncel › Çin Devlet Başkanı Şi, Latin Amerika Turuna Çıktı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.