Çin, Türkiye ile Arasındaki Füze İhalesini Savundu - Son Dakika
Güncel

Çin, Türkiye ile Arasındaki Füze İhalesini Savundu

Çin, Türkiye ile Arasındaki Füze İhalesini Savundu

Çin: "Olağan ticari rekabet, siyasileştirilmemeli"

08.10.2013 16:38

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, ABD ve NATO'nun "endişe" duyduğunu bildirdiği Türkiye'deki füze ihalesinin Çinli bir şirkete verilmesi ihtimaline ilişkin "Olağan ticari rekabet, siyasileştirilmemeli" açıklaması yaptı.

Sözcü Hua, başkent Pekin'deki olağan günlük basın toplantısında bir gazetecinin konuya ilişkin sorusu üzerine "Çin'in askeri alanda ticari işbirliği hususunda son derece dikkatli ve sorumlu olduğunu" vurguladı.

Askeri ürün ihracatlarının ilgili bölgenin ya da dünyanın barış, emniyet ve istikrarını zedeleyecek nitelikler barındırmadığını kaydeden Hua, "Çin, diğer ülkelerin içişlerine karışmama prensibi doğrultusunda üzerine düşen uluslararası sorumluluğu ciddiyetle yerine getiriyor" ifadelerini kullandı.

Hua, "Çin ve Türkiye arasındaki olası işbirliği, tamamen iki ülke arasındaki olağan askeri ticaret ilişkisidir" diyen Hua, "İlgili tarafların konuyu objektif ve mantıklı bir şekilde ele almasını dilediklerini" söylerek olağan ticari rekabetin siyasileştilmemesi gerektiğine dikkati çekti.

Türkiye ile Çin arasındaki bu durumu normal olarak tanımlayan Hua, Batı ülkelerinin endişelerinin "yersiz ve gereksiz" olduğunu dile getirdi. - Şangay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin, Türkiye ile Arasındaki Füze İhalesini Savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement