Çin ve Kuzey Kore Arasındaki Balıkçı Krizi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çin ve Kuzey Kore Arasındaki Balıkçı Krizi

21.05.2013 11:14  Güncelleme: 11:20

Çin'de denize açılan ve Doğu Çin Denizi'nde Kuzey Kore tarafından alıkonulan balıkçı teknesinin mürettebatı serbest bırakıldı.

Çin'in güneyindeki Liaoning eyaletinin Dalien kentinden avlanma için denize açılan ve bu ayın başlarında Doğu Çin Denizi'nde Kuzey Kore tarafından alıkonulan balıkçı teknesinin mürettebatı serbest bırakıldı.

Şinhua ajansının Çin diplomatik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, teknenin sahibinin bölgedeki Çin Büyükelçiliğini arayarak, mürettebatın salıverildiği ve Çin'e doğru geldiği haberini verdiği ifade edildi.

Kuzey Kore'nin, Çin Büyükelçiliğine, balıkçıların salıverilmesiyle ilgili henüz resmi bilgi vermediği belirtildi.

Çin balıkçı teknesinin kendi karasularında kanunsuz avlandığını iddia eden Kuzey Kore'nin, 16 Çinli balıkçının serbest bırakılması ve tekne karşılığında tazminat istediği açıklanmış, Çin Dışişleri Bakanlığı, "mürettebatın derhal salıverilmesi" çağrısı yapmıştı. - PEKİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin ve Kuzey Kore Arasındaki Balıkçı Krizi - Son Dakika


Advertisement