Cindoruk: Cumhuriyet'i Kaptırdık, Geri Almalıyız - Son Dakika
Güncel

Cindoruk: Cumhuriyet'i Kaptırdık, Geri Almalıyız

Cindoruk: Cumhuriyet\'i Kaptırdık, Geri Almalıyız

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Cumhuriyet'i Kaptırdıklarını Belirtti.

14.11.2010 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hüsamettin Cindoruk, Cumhuriyet'i kaptırdıklarını belirterek, "Cumhuriyet bizim 1923 yılında ortak kurduğumuz Cumhuriyet değil artık. Elimizde oy ve hukuk sistemiyle bu durumu değiştirme imkanı varken devleti geri almalıyız" dedi.

DP Antalya il teşkilatı, 10'uncu olağan il kongresini gerçekleştirmek üzere Dedeman Otel'de bir araya geldi. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Genel Başkan Yardımcıları Salih Uzun ve Dursun Akdemir'in de katıldığı il kongresinde, mevcut başkan Mahmut Çil ile eski İl Başkanı İbrahim Özcan aday oldu. Aralık ayında gerçekleşecek büyük kongre öncesinde Antalya'da il başkanı seçimlerine giden DP adına konuşma yapan Genel Başkan Cindoruk, "Bütün Anadolu'yu dolaşıyorum, görüyorum ki 'Kırat' gümbür gümbür geliyor. Kırat'ı nadasa ve dinlenmeye çekmemizin ardından boşluğumuz doldurulamadı. Bizim yokluğumuzda ortaya fakirlik çıktı' dedi.

'MECLİSTE VIDI VIDI EDİYORLAR'

DP'yi yeniden küllerinden yaratmaya çalıştıklarını belirten Cindoruk, ''Mecliste 3 parti atışıyor, vıdı vıdı ediyorlar, birbirlerinin dilini kesiyorlar. Ülkenin hangi meselesini meclis kürsüsünde konuşuyorlar. Üretmeyen bir meclis var. Bir anayasa için uzlaşamayan partiler, meseleyi referanduma götürüp Türk halkını birbirine düşürenler, şimdi Türkiye'yi nasıl idare edebilirler. Zaten idare edemiyorlar' diye konuştu. Cindoruk, şöyle devam etti:

"Hiç siz Adnan Menderes'in oğlunun gemicikleri olduğunu duydunuz mu? Bizim herhangi birimizin eşinin çıkıp da Türk siyasetine müdahale ettiğini duydunuz mu? Bizim çocuklarımızdan birinin adını biliyor musunuz? 2011'de bir seçim var ve o seçime hazırlanacağız. Hemen ardından 2012'de bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Şu zinciri kırmalıyız, aynı partiden hele bu partiden hem hükümet, hem cumhurbaşkanı hem de meclis çoğunluğu olursa işte bugünkü sıkıntılar ve duraklamalar ortaya çıkar.'

'TERÖR AKP İLE BÜYÜDÜ'

2002 yılında terör olmadığını belirten Cindoruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şanlı Türk ordusu terörü yenmişti, yenilmiş bir terör vardı. Ancak AKP döneminde terör tekrar büyüdü. Şimdi terör örgütünün lideriyle müzakere içine giren bir hükümet ve ondan medet bekleyen bir başbakan, olacak şey mi? Bunları yaparken de örtülü yapan bir başbakan ve hükümet. Orduyu sıkıntıya, paşaları cezaevine sokan bir başbakan. Bu ülkenin önemli bilim adamları ve gazetecilerine Ergenekon adı altında hapishane yolunu gösteren bir iktidar. Bu sıkıntıları yaşatan bir iktidarı niye sırtımızda taşıyalım? Biz bu Cumhuriyet'i kaptırdık, Cumhuriyet bizim 1923 yılında ortak kurduğumuz Cumhuriyet değil artık. Elimizde oy ve hukuk sistemiyle bu durumu değiştirme imkanı varken devleti geri almalıyız. Bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at gün gelir bir ülkeyi kurtarır. Kırat ülkeyi kurtaracaktır.'

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cindoruk: Cumhuriyet'i Kaptırdık, Geri Almalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement