Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, Ezidi vatandaşları ziyaret edip sorunları dinledi
Cizre Belediye Başkanı İmret, boş olan Küçük Sanayi Sitesine yerleştirilen Ezidileri ziyaret edip, durumları ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.
Konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan İmret, belediye olarak gereken yardımı yaptıklarını ve Cizre halkının da kendilerini bu konuda yalnız bırakmadığını ifade etti.
İmret, şunları kaydetti:
'' Ezidiler burada kalmak istedikleri sürece onları burada barındırmaya devam edeceğiz ve her türlü yardımı yapacağız. Burası onlarında evi ve aramızda hiçbirimizden bir farkları bulunmamaktadır.
Avrupa'da Ezidi Konfederasyonu var ve Birleşmiş Milletler (BM) ile Avrupa Birliği (AB) ile birebir görüşme yürütüyorlar. Aslında oradaki (Ezidi halk tüm Ezidi halkın bir arada yaşamasını ve birbirinden kopmamasını istiyoruz) dediler ve bizden de oradaki halkı bir arada tutmanız ve dağılmalarını engellemememizi istediler.''
-Ezidi vatandaşlar
Son Dakika › Güncel › Cizre Belediye Başkanı İmret, Ezidileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.