Cizre'de Yasaklı Mitinge Polis Müdahale Etti - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Yasaklı Mitinge Polis Müdahale Etti

BDP'nin Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlediği izinsiz mitinge polis müdahale etti.

26.08.2012 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP'nin Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlediği izinsiz mitinge polis müdahale etti.

BDP'nin Cizre'de düzenlemek istediği "Özgürlük Yürüyüşünüzü Selamlıyoruz" mitingine Şırnak Valiliği ve Cizre Kaymakamlığı'nın izin vermemesine rağmen alana yaklaşık 5 bin kişi toplandı. Nur Mahallesi'nde düzenlenecek olan miting öncesi alana hakim tepelerde güvenlik önlemi alan polisler, alandaki kalabalığa zırhlı araçlardan uyarı anonsları yaparak dağılmalarını istedi. Polisin bütün uyarılarına rağmen canlı müzik eşilğinde halay çekip dağılmayan gruba, polis zırhlı araçlar eşliğinde gaz bombaları ile müdahale etti. Polisin müdahale ettiği kalabalık, taşlarla karşılık verdi. Kalabalığın arasından çıkan yüzleri maskeli bir grup ise, polis panzerlerine molotof kokteyli, hava fişek ve ses bombaları saldırdı. Ancak kalabalık, polisin bütün müdahalesine rağmen alandan ayrılmadı.

Polisin alandan geri çekilmesi ile birlikte BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da miting alanına gelip halkı selamladı. Zenderlioğlu, daha sonra alanda toplanan kalabalığa hitaben Kürtçe ve Türkçe bir konuşma yaptı.

BDP'nin yasak olmasına rağmen gerçekleştirdiği mitinge, Uudere'deki hayatını kaybeden 34 kişinin ailesi de katıldı. Alanda toplanan kalabalığın arasına karışan Roboskili ailelere vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, halka yönelik konuşmasına devam ederken alana gelen polis zırhlı araçları kalabalığı dağıtmak istedi. Yolda taş, odun ve demir parçalarından barikatlar oluşturan yüzleri maskeli grup, polisin alana yaklaşmaması için zırhlı araçlara molotofkokteyli, hava fişek ve ses bombaları saldırdı. Bunun üzerine polis kabalığı dağıtmak için gaz bombası ve biber gazı ile müdahale etti. Polisin müdahalesi ile Nur Mahallesinin ara sokaklarına geçen yüzleri maskeli kişiler, polisle çatıştı. Yaklaşık üç saat süren olaylarda yaralanan olmazken polis kalabalığı güçlükle dağıtabildi. - ŞIRNAK

Cizre\'de Yasaklı Mitinge Polis Müdahale Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Yasaklı Mitinge Polis Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement