Cochlear İle İşitme Engelli Bebekler Hayatın Seslerine Merhaba Diyor - Son Dakika
Güncel

Cochlear İle İşitme Engelli Bebekler Hayatın Seslerine Merhaba Diyor

Cochlear İle İşitme Engelli Bebekler Hayatın Seslerine Merhaba Diyor

Cochlear, geçtiğimiz ay lansmanını gerçekleştirdiği ileri teknoloji ile geliştirilen koklear implant ses işlemcisi Nucleus 6 ile işitme engelli doğan çocukların duymasını sağlıyor.

21.06.2013 12:20

İmplante edilebilen işitme çözümleri üreten dünyanın lider firması Cochlear, geçtiğimiz ay lansmanını gerçekleştirdiği ileri teknoloji ile geliştirilen koklear implant ses işlemcisi Nucleus 6 ile işitme engelli doğan çocukların duymasını sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre; Türkiye'de, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun karşıladığı koklear implantın % 75'i çocuklar tarafından kullanılıyor. Türkiye'de her yıl dünyaya gelen 1.3 milyon bebeğin 2 bini işitme kaybı ile doğuyor ve 0-19 yaşları arasında işitme engelli çocukların sayısı yaklaşık olarak 64.000 olarak biliniyor. Bu verilere karşılık çocuk kullanıcı sayısının giderek artması bekleniyor.

İşitme çözümlerinde dünya lideri Cochlear, geçtiğimiz ay lansmanını gerçekleştirdiği Nucleus 6 ile işitme engelli çocuk ve bebeklerin seslerden mahrum kalmaması için önemli katkı sunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanan koklear implantların %75'inin çocuklar tarafından kullanıldığı belirtilirken, çocuk kullanıcı sayısının giderek arttığı ifade ediliyor.

0-5 yaş çok önemli

İşitme engelli olarak doğan çocuklara 0-5 yaş arasında erken tanı ve cihazlama yapılması halinde çok daha iyi sonuç alınıyor. Erken yaşta gerçekleşen operasyonlar sonucunda çocuklarda konuşma yetisi daha hızlı gelişirken, uyum sağlamada minimum zorluk yaşanıyor.

Cochlear Pazarlama Koordinatörü Çağlar Ballı "Türkiye'de insanların çoğu koklear implant konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Cochlear firması olarak, koklear implant konusundaki bilinçlenmeyi dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ileri seviyelere taşımayı ve çocuklarımızın geleceği için son derece hassas olan bu konuya hak ettiği önemi vermeyi amaçlıyoruz. Özellikle yeni doğan işitme engelli bebeklerin mümkün olduğunca erken tedavi edilmesi gerektiğini pek çok aile bilmiyor. Tedavide geç kalmamak içinse erken teşhis edilmesi gerekiyor", diye konuştu.

Geçtimiz ay lansmanı gerçekleştirilen Cochlear Nucleus 6 ses işlemcisi ile ilgili konuşan Çağlar Ballı "Yoğun testlerden geçirilmiş olan Nucleus 6 ses işlemcisi, işitme engellilere, sosyal hayatında, spor gibi vücudu zorlayıcı faaliyetler gerçekleştirme ve su kenarında zaman geçirme özgürlüğünü tanır. Şık tasarımının yanında, akıllı çip teknolojisi sayesinde kullanıcının girdiği farklı işitme ortamlarını (Gürültülü, konuşma, sessiz, müzik vb.) tanıyan Nucleus 6, işitme ayarlarını bu ortama göre adapte ederek en optimal işitme performansını sağlıyor", dedi.

Koklear İmplant Nedir?

Dünyanın alanında lider markası olan Cochlear'ın geliştirdiği ileri teknoloji Nucleus 6 koklear implantı, her iki kulakta da ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan kişilerde etkili biçimde kullanılabilmektedir.

Hasarlı iç kulağın fonksiyonunu yerine getiren bir elektronik tıbbi cihaz olan koklear implant, kulağın hasarlı kısmını atlayarak, sesi doğrudan işitme sinirlerine yollayarak, sesin ve konuşmanın daha net bir şekilde anlaşılmasını sağlıyor. Her iki kulakta ileri düzeyli ya da ağır işitme kaybı olanlar, işitme cihazlarından fayda sağlayamayanlar, konuşma gelişiminde ilerleme kaydetmeyen çocuklar tarafından kullanılan koklear implant, aynı zamanda ilerleyen yaşlarda işitme kaybına uğrayan yetişkinler tarafından da kullanılabiliyor.

Yeni geliştirilen çipi gelecekteki gelişmelere de uyum sağlayacak şekilde tasarlanan Nucleus 6, her boyuttaki kulağa rahat ve göze çarpmayacak şekilde yerleşmek üzere, ergonomik bir yapıya sahip.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cochlear İle İşitme Engelli Bebekler Hayatın Seslerine Merhaba Diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement