Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Yenişehir Aile Destek Merkezi, (ADEM) dönem sonu etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında ana sınıfı öğrencilerine karne ve hediyeleri dağıtıldı. Çeşitli kurslarda eğitim gören 42 kursiyere de sertifikaları verildi.
Diyarbakır Yenişehir İlçe Kaymakamlığı bünyesinde geçen yıl faaliyete giren Yenişehir Aile Destek Merkezi (ADEM) kısa sürede bir çok başarılara imza attı. Açılan birçok kursta başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları verilirken, merkez bünyesindeki anaokulu öğrencilerine de karneleri verildi. Anasınıfı miniklerinin ve çeşitli kurslarda eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için düzenlenen dönem sonu etkinliğine Yenişehir Kaymakamı Mustafa Demirelli, Eşi Tuğba Demirelli ve minik kızları Elif, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrezzak Tekin, Halk eğitim Merkezi Müdürü Nurullah Öncü, ilçedeki kamu kurumu müdürleri, ana sınıfı öğrencilerinin aileleri, çeşitli kurslarda eğitim gören kadınlar ve aileleri katıldı.
EŞİYLE BİRLİKTE KADIN VE ÇOCUKLARI TEK TEK SORDU
Törende eşi ve kızı ile gelen Yenişehir Kaymakamı Mustafa Demirelli, ADEM Müdiresi Nezihe Kent tarafından karşılandı. Merkezdeki kadın ve çocuklarla tek tek ilgilenen Kaymakam Demirelli ve eşi, bir süre onlarla sohbet edip hal hatır sordu. Burada konuşan Yenişehir Kaymakamı Mustafa Demirelli, ikinci yılındaki Aile Destek Merkezlerinin bu yıl daha fazla bir tecrübe ile açtığı kurslarda verdiği eğitimlerle bir dönemi daha başarı ile sonlandırdığını söyledi.
"KOYDUĞUMUZ HEDEFE ULAŞTIĞIMIZI GÖRÜYORUM"
Klasik eğitim faaliyetleri dışında bir anlayışla Aile Destek Merkezlerini açtıklarını dile getiren Kaymakam Demirelli, "Biz aile destek merkezlerini açarken klasik bir eğitim faaliyetinin önüne geçerek kadınlarımızın burada kaynaşmasını, burasını evlerinin haricinde ikinci bir mekan olarak görmesini düşünerek bu faaliyete girişmiştik ama gördüğüm kadarıyla bu koyduğumuz hedefe bugün ulaşmış gibi gözüküyoruz. Kadınlarımızı ne kadar evlerinden çıkartıp bu tür sosyal ortamlara çekebilirsek o kadar daha iyi olacağını düşünüyoruz. Çünkü kadınlarımız toplumda olması gereken yerlere gelebilmesi için bu tür organizasyonlara daha fazla ihtiyaç var" dedi.
"KADINA BİÇİLEN ROL SADECE EV"
Bugün kadın dendiğinde ona biçilen rolün yalnızca ev olduğunu hatırlatan Demirelli, "Bugün biz kadın deyince ona biçtiğimiz rol sadece ev ama onun dışında kadınlarımız hayatın birçok yerinde olması gerekiyor. Bizleri yetiştirenler sizler annelerimizsiniz. Bugün çocukla okul dışında en fazla ilgilenenler kadınlarımız dolayısıyla toplum içinde kadınlarımızı ne kadar değer verirsek, toplum içinde üst seviyelere çıkarabilirsek o kadar güçlü bir toplum oluşması ve güçlü aile yapısı için önemli adım atmış oluruz" dedi.
Kaymakam Demirelli, merkezde üretilen faaliyetlerin sonuçlarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Kaymakam Demirelli'nin konuşması merkezdekiler tarafından ayakta alkışlandı.
50'SİNDEN SONRA OKUMA VE YAZMA SÖKTÜ
Kaymakam Demirelli'nin ardından Okuma-yazma kursunda eğitim gören 50 yaşındaki Türkan Çelik, duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Zamanında kızların okumasının ayıp sayıldığını bu nedenlerden dolayı ailesinin kendisini okutmadığı ve okuma yazma bilmediğini anlatan 50 yaşındaki Türkan Çelik, hayatı boyunca bir yere gidecekse okuma-yazma bilen birisine ihtiyaç duyduğunu söyledi.
"Aile Destek Merkez ile tanışmadan önce tek başıma bir yere gidemez bir işlem yapamazdım" diyen Çelik, ailesinin kendisini gelenek görenekleri bahane göstererek okutmadığını belirterek, "Yıllardır, gerek bir mektup yazma olsun, gerek gelen bir mektup, bir gazete, bir yazı okumaya hasrettim. Aile destek merkezinin birçok faydasından haberdar olur olmaz soluğu burada aldım. Burada aldığım eğitimin ardından okuma yazma ile ilgili içimde hasret kalan birçok şeyi artık yapabiliyorum. Burada yaşadığım mutluluk ve heyecanı kelimelere sığdırmak mümkün değil" dedi.
ŞİMDİDE TEKSTİL KURSİYERİ OLDU
Aile Destek Merkezini yalnızca okuma yazma kursundan ibaret olmadığını dile getiren Çelik, "Ben okuma-yazma kursunu tamamladıktan sonra bu mutluluk verici ortamdan ayrılamadım. Şu anda tekstil öğrencisiyim. Bunu yaparken ortamdan dolayı müthiş derecede mutluluk yaşarken, bu yaşımda birde meslek öğrenip aile bütçeme katkı sağlayacağım" diye konuştu.
Türkan Çelik'in duygu yüklü konuşmasının ardından ilk derece okuma-yazma kursuna katılarak eğitim gören 15 kadına sertifikaları Yenişehir İlçe Kaymakamı Mustafa Demirelli ve eşi Tuba Demirelli tarafından verildi. Daha sonra ana sınıfı minikleri, şiir, şarkı, hikayeleri ve oyunları ile herkesi kendine hayran bıraktırdı. Miniklere karnelerini dağıtan Kaymakam Demirelli, çocuklarla çeşitli hediyelerde dağıttı.
KURSİYERLERDEN 'BARIŞ' İSİMLİ KÜRTÇE PARÇA
Son olarak merkezde bağlama eğitimi alan 14 kursiyer davetlilere muhteşem bir konser verdi. Farklı yörelere ait türküleri büyük bir ustalıkla seslendiren çocuklar, konserin finalinde, Kürtçe bir şarkı söylediler. 12 Yaşındaki bağlama kursu kursiyeri Veysel Demirbaş öncülüğünde ağlama kursu kursiyerlerince bestelenen 'Barış' isimli, ağırlıkta 'barış, kardeşlik' sözlerinden oluşan şarkı ayakta alkışlandı. Yenişehir İlçe kaymakamı Mustafa Demirelli, tebrik ve takdir ettiği Veysel Demirbaş'a bir isteği olup olmadığını sordu. Demirbaş'ta bir bağlamaya ihtiyacı olduğunu Kaymakam Demirelli'ye bildirdi. Kaymakam Demirelli, Demirbaş'ın isteğini yardımcısına not aldırdı.
Bağlama kursu kursiyerlerine de verilen sertifikaların ardından Merkezdeki diğer kurslar gezildi. Merkez Müdiresi Nezihe Kent, Kaymakam ve beraberindekilere merkezdeki faaliyetler hakkında bilgi vermesiyle dönem sonu etkinliği son buldu.
Son Dakika › Güncel › Çocuklardan Kürtçe Barış Şarkısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?