Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker:Türkiye, Ortadoğu'da önemli bir siyasi güce geldi, uluslararası oyuncu haline geldi.

02.05.2013 19:46  Güncelleme: 20:34

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, " Türkiye, Ortadoğu'da önemli bir siyasi güce geldi, uluslararası oyuncu haline geldi. Böyle bir oyuncunun kendi içinde savaş götürmesi artık hiç kimsenin yararına değil" dedi.

Peker, Başkan Vekili Sibel Eraslan, Sekreter Ayhan Ogan ve Üyeler Abdurrahman Kurt, Mehmet Uçum, İzzettin Doğan ile Zübeyde Teker, Mameki Köprüsü mevkisinde Munzur ve Pülümür çaylarının birleştiği noktada bulunan ve Alevi geleneğinde kutsal mekan kabul edilen Gole Çeto'yu ziyaret etti, barış temennisiyle mum yaktı.

Daha sonra İl Kültür Müdürlüğü'nde Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya gelen heyet üyeleri, katılımcıların çözüm süreci hakkındaki görüşlerini dinledi.

Paker, öğretim üyeleri ve öğrencilerin görüşlerinin ardından yaptığı konuşmada, bir öğrencinin "Akil İnsanlar barışa inanıyor mu-" sorusunu yanıtlamak istediğini belirterek kendilerinin ve tüm grupların barışa çok inandığını dile getirdi.

Dünya siyasetinin artık Türkiye'deki "anlamsız mücadeleyi" istemediğine dikkati çeken Paker, "Türkiye, Ortadoğu'da önemli bir siyasi güce geldi, uluslararası bir oyuncu haline geldi. Böyle bir oyuncunun kendi içinde savaş götürmesi artık hiç kimsesin yararına değil. Yani hem komşularımız hem de bütün dünya siyaseti de bu işin bitmesini istiyor" ifadesini kullandı.

Paker, katılımcıların "Başbakan samimi mi-" sorusuna da şöyle cevap verdi:

"Biraz evvel söylediğim şeyler bu sorunun da cevabını veriyor. Yani bir kişinin veya liderin samimiyeti psikolojik olaydır. Sosyolojik veya siyasi bir olay değildir ama objektif siyasi koşulları Başbakan'ın bu işi istemesini gerektiriyor. Dolayısıyla samimi değil mi ondan önce 'şunu demişti, bunu diyor' tartışması, bence biraz siyasi dedikoduya giriyor. Siyaset, objektif koşullarla değerlendirilmesi lazım."

Toplantının ardından heyet üyeleri kentten ayrıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement