"Çözüm Sürecinin Neresindeyiz?" - Son Dakika
Güncel

"Çözüm Sürecinin Neresindeyiz?"

"Çözüm Sürecinin Neresindeyiz?"

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Bölgesi Grubu'ndan Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Adıyaman'da katıldığı bir toplantıda, çekilme sürecinden sonra Türkiye'nin reformları konuşacağını kaydetti.

04.05.2013 17:18

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Bölgesi Grubu'ndan Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Adıyaman'da katıldığı bir toplantıda, çekilme sürecinden sonra Türkiye'nin reformları konuşacağını kaydetti.

Adıyaman'da gerçekleştirilen Küçük Millet Meclisi toplantısına moderatör olarak katılan Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, yaşanan çözüm süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Çözüm Sürecinin Neresindeyiz?" başlıklı gündemle toplanan mecliste konuşan Ahmet Faruk Ünsal, Türkiye'nin bu süreci başarıyla sonuçlandırması halinde önünün açılacağına vurgu yaptı.

Sürecin Güneydoğu açısından son derece iyi işlediğini belirten Ünsal, "Güneydoğu bu sorunun en büyük mağduruydu. İnsanlar hayatını kaybetti, bir kısmı yurt dışında yaşamak zorunda kaldı, cezaevine düşen insanlar var. Dolayısıyla bizim heyetimiz Türkiye'deki diğer heyetlere kıyaslarsak çok rahat bir ortamda çalışıyor. İnsanlar destekliyorlar ve büyük bir beklenti içerisindeler. İnşallah bu çekilme süreci tamamlandıktan sonra Türkiye reformları konuşacak. Bu reformların konuşulması durumunda idarecilerin anayasal, yasal, idari tasarruflarda bulunması gerekiyor. Bunu da halledersek Türkiye zaten Orta Doğu'nun yıldızıydı, bir numarası olarak ve dünyaya bir örnek olacak" dedi.

Barış sürecinin, akan kanın durmasının çok önemli olduğunu ve diğer taraftan kalkınmanın ve altyapının bütün yurt sathına yayılması bakımından da önemli olduğunu vurgulayan Ünsal, şunları söyledi:

"Türkiye eğer kendi problemlerini barış içerisinde hallederse hem Irak'ta hem Suriye'de hem de İran'daki Kürtler için önemli bir cazibe merkezi olacak. Türkiye'nin barışması demek Türkiye'nin büyümesi demektir. Türkiye'nin büyümesi doğal olarak bu pasaportu taşıyan, bu nüfus kağıdını taşıyan herkesin büyümesi, herkesin refahtan payını alması demek. Bu süreç, bütün farklılıklarını barış içerisinde yaşatabilmesi potansiyelini artırma süreci olması bakımından aynı zamanda mezhep ve din farklılıklarının da kendilerini ifade edecekleri bir Türkiye vadeden bir süreçtir. Akil İnsanlar İnisiyatifi'nin bir ilk olma özelliği var. Türkiye'de ilk defa siyasi iktidar bir problemi çözmek için devletin imkanlarının dışında bir imkanı kendisine yardıma çağırdı, bir problemi çözmek için yükün altına girmeye çağırdı. Bu Türkiye'de siyaset anlayışını bence bundan sonra değiştiren, siyasete bir başka yüksek standart çıtası koyan bir yaklaşımdır."

Ahmet Faruk Ünsal'ın konuşmasının ardından katılımcılar sürece ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Toplantıya Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Çözüm Sürecinin Neresindeyiz?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement