Çukurova Sanat Günleri Yarın Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Çukurova Sanat Günleri Yarın Başlıyor

Çukurova Sanat Günleri Yarın Başlıyor

Adana'da düzenlenen 10'uncu Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG) 17-22 Mart tarihleri arasında Adana, Mersin ve Hatay'da düzenlenecek etkinliklerle gerçekleştirilecek.

16.03.2016 12:54

Adana'da düzenlenen 10'uncu Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG) 17- 22 Mart tarihleri arasında Adana, Mersin ve Hatay'da düzenlenecek etkinliklerle gerçekleştirilecek.

'Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele' sloganıyla yola çıkıp 10 yılı geride bırakan UÇSG'nin açılış töreni ve Çukurova Ödülü sunumu 17 Mart'ta Mersin'de, kapanış töreni ise 22 Mart'ta Adana'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak. Söyleşi ve panellerin öne çıktığı UÇSG etkinlikleri kapsamında, Adana, Mersin, Antakya ve Silifke'de söyleşi, panel, şiir dinletisi, sergi, konser, tiyatro, resital, dans gösterisi, imza günü, okur ve yazar buluşması gibi toplam 75 etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında Adana'nın Sarıyakup Mahallesi'ndeki tarihi sokaklarda Seyhan Belediyesi'nin katkıları ile uygulanan grafiti çalışması yapılan duvarlardaki sergi açılışı ise 20 Mart'ta saat 10.00'da gerçekleşecek.

"ÇOK SAYIDA SANATÇI KATILACAK"

Geleneksel olarak bir gazete ve bir kitabın da yayınlandığı UÇSG kapsamında ilki 24 Nisan 2009'da verilip 'değerlendirme ödülü' olarak öne çıkan Çukurova Ödülü de, Suriyeli yazar Necah İbrahim ile ünlü heykeltraş Mehmet Aksoy'a sunulacak. Sanatla dolu etkinliklere aralarında Ercan Kesal, Ahmet Özer, Ferhat İşlek, Işıl Özgentürk, Hilmi Haşal, Nükhet Eren, Faris Kuseyri ve Ferhat Zidani gibi çok sayıda sanatçı katılım gösterip okur ve sanatseverlerle buluşacak.

'UÇSG 10 YAŞINDA, DİLE KOLAY'

UÇSG'yi düzenleyen Çukurova Sanat Girişimi'nin kurucusu Çetin Yiğenoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Etkinliklerin omurgasını edebiyat oluştururken resimden fotoğrafa, sinemadan, tiyatro ve müziğe dek düzenlenecek birçok etkinliğin yanı sıra halk kültürü, arkeoloji gibi konularda da yetkin sanatçı ve bilim adamları Çukurova kültür-sanat çevreleriyle buluşacak. UÇSG'de yereli yerelle, yereli bölgeselle, bölgeseli ulusalla, ulusalı uluslararasıyla buluşturma düşüncesi öncelenmesine karşın, bu yılki programda 'Göçle gelen' anlayışı farklı kentlerden gelecek konuklarla birlikte 'yerel-bölgesel aktörler'le gerçekleştirilmeye çalışıldı."

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çukurova Sanat Günleri Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement