Çukurova Üniversitesi'nde Cami Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Çukurova Üniversitesi'nde Cami Temeli Atıldı

Çukurova Üniversitesi\'nde Cami Temeli Atıldı

Çukurova Üniversitesi'nde yapılacak 'Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

18.03.2013 16:36  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yanına yapılacak 'Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende, 57. Alay Sancağı da sergilendi. Törende konuşan Rektör Kibar, cami inşaatını üniversite yerleşkesinde bulunanların ibadet ihtiyacını karşılamak için başlattıklarını belirterek, "Geçen yıl öğrencilerimiz tarafından Çanakkale Zaferi'ni anma törenlerinden sonra 1 yıl süreyle misafir edilmek üzere üniversitemize getirilen 57. Alay Sancağı, cami için arsa tahsis edildiğinin müjdesi ile İlahiyat Fakültemizi şereflendirmiştir. Bu nedenle biz de Çanakkale'de Komutanları Büyük Atatürk; 'Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum' deyince gözünü kırpmadan tüm vatanımız ve milletimiz için şehit olanları daima anmak ve öğrencilerimize bu şanlı geçmişimizi her zaman hatırlatmak için üniversitemize yapılacak olan bu camiye 'Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii' adını verdik. Üniversitemize böyle bir eseri inşa edip, şehit 57. Alayımızın adını vererek, genç kuşaklarımıza kaynağını aziz şehitlerden alan kardeşlik ruhunu tükenmeyen bir mesaj halinde vermek istedik" dedi.

Rektörlük tarafından tahsis edilen 4 bin metrekarelik alana inşa edilecek olan caminin sadece cuma namazlarının kılınacağı bir ibadet mekanı olmayacağını ifade eden Rektör Kibar, caminin bünyesinde konferans, panel, sempozyum gibi bilimsel etkinliklerin yapılacağı 500 kişilik bir amfi, öğrencilerin hat, tezhip, ebru ve ney gibi sanat faaliyetlerini yürüteceği atölyeler, sergi salonları, dini musiki ve Kur'an çalışmalarının yapılacağı dersliklerle Çanakkale'nin, 57. Alay şehitlerinin ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarının tanıtılacağı bir kültür merkezi olarak hizmet vereceğini söyledi.

Konuşmanın ardından cami yapımına destek verenlere plaket verildi. Daha sonra okunan duaların ardından Vali Coş, milletvekilleri Ünüvar ve Erdinç ile Rektör Kibar, butona basarak caminin temelini attı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çukurova Üniversitesi'nde Cami Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement