Cumhurbaşkanı Gül, Bartın'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül, Bartın'da

Cumhurbaşkanı Gül, Bartın\'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bartın Valiliği'nde resmi törenle karşılandı.

03.05.2014 12:58  Güncelleme: 15:02

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Her yörenin kendine has özellikleri var. Bartın'ın özelliği de sakinliği, huzur kenti olması. Yemyeşil cennet misali ve çok eskiden beri tarih dolu olmasıdır." dedi. 

Valilik önünde halka hitap eden Gül, güzel bir bahar havasında Türkiye'nin en şirin kentlerinden birisi olan tarihi kentinde, Bartınlılar'la olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Gül, çeşitli vesilelerle geldiği Bartın'ı cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk kez ziyaret ettiğini söyledi. 

Gül, Türkiye'nin her tarafının birbirinden güzel olduğuna işaret ederek, "Her yörenin kendine has özellikleri var. Bartın'ın özelliği de sakinliği, huzur kenti olması. Yemyeşil cennet misali ve çok eskiden beri tarih dolu olmasıdır. Buranın ne kadar turistik, ne kadar tarihi, ne kadar geleneğinin olduğunu biliyorum." diye konuştu. 

Kente başka sıfatlarla gelip gittiğinde Bartın'ın değerli ailelerini ve geleneklerini öğrendiğini anlatan Gül, Bartın'ın huzur ve kardeşlik içinde olduğunu görmenin herkesi çok memnun ettiğini belirtti.

Türkiye'de çok hızlı bir kalkınma yaşandığının altını çizen Gül, "Bu kalkınmadan her yer nasibini aldığı gibi şüphesiz ki Bartın'da nasibini alıyor. Her şeyden önce Bartın'da artık bir üniversite var. Amasra buranın ayrı bir hazinesi. Sadece sizler için değil bütün Türkiye için böyle." ifadesini kullandı.  


Bartınlılar'ın güzelliklerin içinde yaşadığını ancak bazen bunun farkında olmadıklarına dikkati çeken Gül, "İnsan bazen içinde bulunduğu güzelliğin farkında olmayabilir. İnanın ki, Bartın böyle bir yer." dedi. 

Gül, yerin üstünün değil altının da zengin olduğuna işaret ederek, bölgenin ve insanlarının her türlü hizmete layık olduklarını söyledi. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül, Bartın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement