Cumhurbaşkanı Gül, Gümüşhane'de - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül, Gümüşhane'de

Cumhurbaşkanı Gül, Gümüşhane\'de

Gül, Gümüşhane Valisi Mayda'dan kent hakkında bilgi aldı

16.11.2013 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda'dan kent hakkında bilgi aldı.

Gül, Valilik ziyaretinde, kentte bulunmaktan ve vatandaşlarla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dün ziyaret ettiği Erzincan'da olduğu gibi burada da büyük bir sevgi ve muhabettle karşılandığını belirtti.

"İsminden de belli olduğu gibi gümüş bir şehrimiz Gümüşhane" diyen Gül, alimlerin, fazılların, değerli siyasetçilerin yetiştiği şehrin köklü bir tarihi bulunduğunu söyledi. Gül, nüfusu küçük olsa da etkinliği her zaman çok belirgin bir şehir olduğunu ifade ederek, şehrin yeraltı zenginlikleri ile Türkiye'ye katkısı olduğuna dikkati çekti.

Gün boyunca yapacağı ziyaretler hakkında bilgi veren Gül, Gümüşhane ile ilgili bilgilerini yenileyeceğini eksiklikler varsa onları da yerinde tespit edeceğini  söyledi.

Gül'e kent hakkında bilgi veren Vali Mayda, Osmanlı döneminde hazinedeki gümüşlerin 6'da birinin, günümüzde ise Türkiye'deki altın üretiminin yüzde 20'sinin kentten sağlandığını belirtti. Mayda, Gümüşhanevi hazretlerinin şahsında huzur ve hoşgörünün kentine Gül'ün ziyaretinin mutluluğa yol açtığını kaydederek, Gümüşhane halkı adına şükranlarını sundu.

Mayda, Gül'ün adına Kırıklı ilçesinde orman teşekkül edildiğini, ilk etapta ise bin 750 fidan dikildiğini, bunun yanı sıra ilin hayırsever iş adamlarınca 50 üniversite öğrencisine burs verildiğini kaydetti. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül, Gümüşhane'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement