Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül Artvin'de - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül Artvin'de

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül Artvin\'de

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, bazı programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Artvin'deydi.

15.06.2013 11:03  Güncelleme: 11:04

Deriner Barajı'nı da gezen Cumhurbaşkanı Gül'ün incelemelerinde, Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, şehirdeki ilk durağı olan Artvin Valiliği'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'nin güzel şehri Artvin'i ziyaret etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Artvin'in farklılıkları, zenginlikleri olan bir il olduğunu ifade eden Sayın Abdullah Gül, şunları söyledi: "Folkloruyla çok büyük bir turizm merkezi olmaya, bütün vasıfları taşıyan ama görüldüğünde gerçekten fark edilen, her bakımdan cennet gibi çok güzel bir ilimiz. Ayrıca Artvin'in yerleşimi de gerçekten Türkiye'de başka yok ama dünyada da bilmiyorum var mıdır? Herhalde çok nadirdir. Bu kadar yükseklikte, bu kadar dağların, tepelerin üstünde ama bu kadar da güzel gelişmiş, yollarıyla, binalarıyla bütün altyapısıyla böyle güzel bir şehrimiz. Tarihi eserler, camiler ve kiliseleriyle ama özellikle barajlarıyla da Türkiye'ye çok büyük katkısı olan bir ilimiz."

Sarp Sınır Kapısı'nın, Türkiye'yi Kafkaslar üzerinden Orta Asya'ya bağlayan çok önemli bir güzergah olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, şöyle konuştu: "Hopa Limanı çok önemli bir liman Karadeniz'de. Deriner Barajı, hepimizin gurur duyduğu, iftihar ettiğimiz, dünyada seçkin barajlar listesinde olan böyle bir barajı da yine Artvin ilimiz bünyesinde barındırıyor. Bu bakımdan böyle bir ilimize gelmekten büyük heyecan, büyük mutluluk duyuyorum. İtiraf etmem gerekir ki Türkiye'de maalesef gelmediğim tek yer, daha önceki siyasi hayatım da dahil olmak üzere Artvin'di. Her zaman doğrusu gelmeyi çok arzu ediyordum. Bugün ayrıca kendi açımdan da noksanlığı gidermiş oluyorum."

Geceyi Artvin'de geçireceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "İlin yöneticileriyle bir araya gelip ilimizle ilgili bilgiler aldıktan sonra akşam da şehrimizin bütün ileri gelenleri, şehrin bir nevi sahipleri olan, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerimiz, hepsiyle bir arada olacağız. Benim için de unutulmaz bir gün olacak. Yol boyunca buraya gecikmemizin sebebi de bütün ilçelerde durduk. Vatandaşlarımız gerçekten çok büyük sevgi gösterdiler. Bir kez daha hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgi ve muhabbetimi herkese sunuyorum."

Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanımız Sayn Abdullah Gül, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Gül'ün ziyaretinde, Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve diğer ilgililer de hazır bulundu.

Halka Hitap Etti…

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Valilik ziyaretinin ardından bina önünde kendisini bekleyen halkı selamladı. Burada halka hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, "Artvin, Türkiye'nin kendine has, gerçekten coğrafi konumuyla güzelliğiyle tarihi zenginliğiyle folklorüyle barajlarıyla Türkiye'ye çok zenginlik katan bir şehrimizdir. Bugün gün boyu burada olacağım, geceyi burada geçireceğim. Şehrimizin muhakkakki dertlerini dinleyeceğiz, yapılanları göreceğiz. Buralara büyük eserler yapıldı, onları ziyaret edeceğim ve hep bareber birçok vesileyle bulaşacağız. Buralar gerçekten Türkiye'nin çok güzel, cennet gibi yerleri. Sizler adeta cennette yaşıyor gibisiniz. Bunu açıkça söylemek isterim belki biraz Karadenize uzaktasınız, başka yerlere uzaktasınız ama yollar tünellerle mesafeler artık kısalıyor. Bu ayrıcalıklarıma Artvin'in hepimizin gönlünde ayrı bir yeri vardır. Hepinize sevgilerimi sunuyorum bu gösterdiğiniz sevgi için herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün'ü ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, burada yaptığı açıklamada, "Buraların güzel kalması, yöneticilerin elinde, sizlerin elinde. Sizlerin yapacağı imarlar, projelere bağlı buraların güzel kalması. Karadeniz'in şehirleri söz konusu olunca Allah'ın verdiği güzellikleri bozmamak lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Artvin Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti.

"Üniversitelerimizdeki Yenilikler Dikkat Çekici"

Jandarma Komutanlığı ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Artvin Çoruh Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve beraberindeki Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Artvin Valisi Necmettin Kalkan'ı, Rektör Prof. Dr. Mehmet Duman ve diğer yetkililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, burada kendisini bekleyen bir grup öğrenciyle de selamlaştı.

Makamında Rektör Duman'dan üniversite ile ilgili bilgi alan Sayın Cumhurbaşkanımız, burada yaptığı konuşmada, eğitimin çok geniş bir alan olduğunu belirterek, "Okul öncesinden başlıyor, üniversite sonrasına kadar ilerliyor. Eğitimde en dikkati çeken şey, üniversitelerimizdeki yeniliklerdir. Bunların başında da her ilimizde bir üniversite bulunması geliyor" dedi.

Artvin Çoruh Üniversitesi'nin 2007 yılında kurulduğunu ve neredeyse 5 sene içinde böyle bir kampüse kavuştuğunu ifade eden Sayın Abdullah Gül, "Yıllar geçtikçe burası da Artvin ile birleşecektir ve burada huzur içerisinde iyi bir eğitim ve araştırmalar yapılacaktır. Artık bilgiye ulaşma sınırı yok. Yeter ki elimizde şöyle ufacık bir alet (bilgisayar) olsun, cihaz olsun. Dünyanın en iyi kütüphalerine, en iyi kitaplarına, raporlarına her şeye rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz" diye konuştu. "Böyle binalar yapılması çok maliyetli işlerdir ama burada bunları değerli kılacak olan bunların içindeki eğitimin niteliğidir" diyen Cumhurbaşkanımız, şunları söyledi: "Güzel, nitelikli bir eğitim sunabilirseniz burada araştırmalar yapabilirseniz, bütün bu yapılanları hak etmiş olursunuz. Huzurlu bir yerde de insanların hem öğretim elemanlarının hem öğrencilerin konsantre olacağı bir ortam var burada. Bunu bir avantaj olarak görmek gerekir. Üniversitemizin önce şüphesiz Artvin olmak üzere bölgeye ve bütün Türkiye'ye iyi mezunlar vermesini, iyi katkılar yapmasını çok arzu ediyorum."

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Dünyanın 6. Yüksek Barajı'nda…

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, incelemeleri kapsamında Deriner Barajı'nı gezdi. Cumhurbaşkanımız, Artvin ziyareti kapsamında, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen ve 12.12.2012 tarihinde hizmete alınan, 249 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise altıncı yüksek barajı Deriner'i gezdi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'dan barajla ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e, incelemeleri sırasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Artvin Valisi Necmettin Kalkan ve öteki ilgililer de eşlik etti. İncelemelerin ardından Cumhurbaşkanımız, beraberindekilerle birlikte baraj üzerinde fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül daha sonra, DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde onuruna düzenlenen yemeğe katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül Artvin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement