Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet 93 Yaşında

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü, Kumluca ilçesinde törenlerle kutlandı.

29.10.2016 13:36

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü, Kumluca ilçesinde törenlerle kutlandı.

Kutlamalar, Kaymakam Polat Kara'nın tebrikleri kabulüyle başladı. Daha sonra Karatepe Stadyumu'nda devam edilen törene, Kaymakam Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkan Vekili İsmail Değirmenci, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Kara, törende yaptığı konuşmada Cumhuriyetin bugünlere gelmesinde emeği geçenleri minnetle andıklarını söyledi.

Kara, "93 yıldır bu topraklarda Cumhuriyet demokrasinin yaygınlaşması için vardır. Birlik ve bütünlüğümüzü tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi koruduğumuz zaman Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, daha nice 93 yıllar coşku içinde kutlanmasını temenni ediyorum." dedi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullar arasında gerçekleştirilen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Kara ve Belediye Başkan Vekili Değirmenci tarafından ödülleri verildi.

Gül-Çetin Kaur Lisesi öğrencilerinin bayrak gösterileri, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterileri, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü güreş takımının müsabakaları ve Tekvando sporcularının gösterileri beğeniyle izlendi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement